Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" и "Ливърпул" са много близо до полуфиналите в Шампионската лига

"Барселона“ и "Ливърпул“ са много близо до полуфиналите в Шампионската лига
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на „Барселона“ и „Ливърпул“ направиха важни крачки към полуфиналите в европейската Шампионска лига по футбол след успехи в първите мачове от четвъртфиналите. Испанците надиграха като домакини „Рома“ с 4:1, а в английския сблъсък „Ливърпул“ победи „Манчестър Сити“ с 3:0. Реваншите са на 10 април.

В Барселона тимът на домакините бе улеснен и от малшанса на италианците, които си вкараха два автогола – на Даниеле де Роси (38) и на Костас Манолас (55). Един Джеко върна интригата с попадение за гостите в 80-ата минута, но Луис Суарес в 87-ата с първия си гол в турнира този сезон даде сериозен аванс на „Барселона“ преди втория мач.

В Ливърпул отборът на мениджъра Юрген Клоп вкара три гола през първото полувреме на „Манчестър Сити“, които реализираха Мохамед Салах (12), Алекс Окслейд-Чембърлейн (21) и Садио Мане (31). За първи път от 2016 г. в турнира тимът на „Сити“ не отправи нито един удар във вратата на съперника.

Преди мача фенове на „Ливърпул“ атакуваха автобуса на гостите, като хвърляха димки, бутилки и бирени кенчета, а едно от страничните стъкла бе счупено.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!