Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ернесто Валверде: Мачът с „Рома“ беше равностоен

Меси беше опазен от футболистите на "Рома", но "Барса" вкара 4 гола
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на „Барселона“ Ернесто Валверде, смята че въпреки победата с 4:1 четвъртфиналът в Шампионската лига с „Рома“ е бил доста равностоен.

“Всеки мач е труден, но ние постигнахме добър резултат. Все още обаче нищо не е решено. Марк-Андре тер Щеген трябваше да прави няколко блестящи спасявания. Рома имаше чудесни възможности в мача. Те са добър отбор и ни бе трудно да ги пречупим и да преминем през първата линия на отбраната им. Смятам, че мачът бе доста равностоен”, заяви Валверде.

Колегата му Еузебио ди Франческо призна превъзходството на „Барса“, но е на мнение, че съдията е оказал помощ на домакините.

“Барселона“ е много силен отбор, който не се нуждае от допълнителна помощ. Тази вечер те получиха помощ и от нас, и от рефера. Показахме добра игра, но допуснахме някои сериозни грешки и няма как да търсим вината другаде. Не мога да се оплача от отношението и характера, защото успяхме да намерим себе си, въпреки че губехме с 0:3. Искаше ми се да видя повече баланс в играта ни, защото в сблъсък, който продължава 180 минути бе важно да бъдем близо до съперника. Резултатът е твърде неприятен с оглед на представянето ни и класата на противника. На моменти бяхме твърде бавни и твърде наивни. Подходихме добре към срещата, но трябваше да бъдем по-точни в отиграванията ни в определени ситуации”, каза Ди Франческо.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна