Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев:

Над 100 сигнала от граждани са получени от началото на операцията по залавяне на двамата избягали затворници

Все още няма резултат от издирването на двамата избягали затворници

Снимка: БГНЕС

Все още няма резултат от издирването на двамата избягали от Централния софийски затвор. Не може да се каже със сигурност дали не са напуснали страната. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Валентин Радев в парламента.

Радев обяви, че от началото на операцията по залавяне в полицията са получени над 100 сигнала от граждани:

"30 от тях са по-вероятни, проверяваме ги всичките, всички, които са свързани. Свързани лица, разпитваме ги. Знаете за сина, майката, той досега не ни помага много. Продължаваме. Най-добрите, които имаме, нон стоп. Докато другите хора се веселят, празнуват, в СДВР всички ще бъдат на крак, там е щатът. Ако зависи от нас или не, много бързо заградихме и мислехме, че в София ще ги хванем, но не можем да кажем нищо. Виждате колко са опитни. Те не са случайни. Лошото е, че са опасни, предупреждавам всички да не са в контакт с тях".

Разпитите на хора, свързани с двамата бегълци от софийския затвор, не са дали полезна информация на разследващите, съобщи в парламента министърът. Междувременно след 15-часов разпит в полицията беше освободен 20-годишният син на един от престъпниците - Владимир Пелов. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени