Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венгер обмисля да пусне Чех на вратата срещу ЦСКА (Москва)

Чех може да пази тази вечер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на „Арсенал“ Арсен Венгер може да заложи на титулярния си вратар Петер Чех в двубоите от Лига Европа, който се превърна в главния турнир за "артилеристите" след разочароващото представяне в първенството, съобщават медиите на Острова.

Лондончани могат да намерят място в Шампионската лига единствено с победа в Лига Европа. Днес отборът на Венгер приема ЦСКА (Москва) в първи двубой от четвъртфиналите от 22:05 часа наше време.

В осем от 10-те мача на Арсенал в това издание на Лига Европа на вратата бе Давид Оспина. Това бе предварително договорено между Венгер и вратарите, Чех да бъде №1 в мачовете от Премиършип, а колумбиецът Оспина да получава игрова практика от срещите в Европа и другите турнири. Сега, когато Лига Европа е абсолютен приоритет, Венгер обмисля да промени политиката си относно вратарите и не е изключено Чех да стартира срещу ЦСКА на "Емиратс".

Чехът пропусна двубоя със Стоук Сити в събота заради здравословни проблеми, а на вратата на "топчиите" беше Оспина и няма да е изненада, ако тази вечер ролите се разменят.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени