Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Михайлов на 80! Честито!

БНР Новини
Васил Михайлов посрещна 80-годишнината си на сцената на театър "Българска армия"
Снимка: М. Ангелова

Днес (6 април) големият български актьор Васил Михайлов става на 80 години! Колегите му в театър „Българска армия“ честваха празничната годишнина на 4 и 5 април с две последователни представления с негово участие. В постановката по романа на Димитър Талев „Железният светилник“ Васил Михайлов се превъплъщава в образа на Стоян Глаушев, а снощи актьорът излезе на сцената в ролята на вечния любовник Дон Жуан – в спектакъла „Завещанието на целомъдрения женкар“ от Анатолий Крим.

След представлението „Железният светилник“ в сряда Васил Михайлов беше награден от държавния глава Румен Радев с почетен знак за приноса му към българската духовност и култура и по повод неговата 80-годишнина. Актьорът получи и специална награда „МаксиМ“ за цялостен принос в театралното изкуство, от екипа на театър „Българска армия“.

В звуковия файл може да чуете какво разказаха някои от колегите и приятелите на Васил Михайлов от трупата на театър „Българска армия“ и какво му пожелаха за рождения ден - актьорите Милен Миланов, Иван Радоев, Тигран Торосян, Георги Къркеланов и Гергана Данданова.



 














Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна