Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дербито на Мадрид завърши без победител

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Реал" (Мадрид) завърши наравно 1:1 у дома с градския си съперник "Атлетико" (Мадрид) в дербито на 31-ия кръг на испанския шампионат. През първата част шампионите за 2017 година, които играха с почти всичките си титуляри, имаха тотално превъзходство, но не стигнаха до преднина. В деветата минута Гарет Бейл игра с глава след изпълнение на корнер, а Кристиано Роналдо остана сам на втората греда, но не се ориентира да нанесе удар и пропусна от няколко метра.

Три минути след това Марко Асенсио удари греда с шут към близкия ъгъл. В 20-ата минута Роналдо нанесе силен удар, отразен от вратаря Ян Облак. Осем минути след това Рафаел Варан изпусна да се разпише от малкото наказателно поле, след като успя да стреля след изпълнение на статично положение. Гостите отговориха с удар на Диего Коста, който не затрудни Кейлор Навас.

Три минути преди почивката Марсело завъртя топката към вратата, а кълбото пак се удари в гредата. При последвалата добавка стражът Облак спаси силен удар на Даниел Карвахал. След почивката "белите" първи имаха шанс да реализират попадение. В 53-ата Роналдо откри резултата след хубав удар от въздуха от около десет метра.

Само четири минути по-късно "червено-белите" изравниха. Антоан Гризман при добавка беше точен във вратата на домакините, а при попадението останаха съмнения за засада. В средата на втората част в игра се появи Карим Бензема, който замени Кристиано Роналдо.

Коке и Саул Нигес от "Атлетико", както и Рафаел Варан и Серхио Рамос от "Реал" (Мадрид) пропуснаха да се разпишат и да донесат победата в полза на някой от двата състава.

"Белите" заемат трето място в Примера дивисион с актив от 64 точки, докато "Атлетико" е на втората позиция с четири точки повече от столичния си противник.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени