Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлия Скрипал ще поиска политическо убежище във Великобритания

Сергей Скрипал
Снимка: ЕПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дъщерята на бившия шпионин и двоен агент Сергей Скрипал Юлия, която беше отровена заедно с него с бойно отровно вещество преди месец в английския град Солзбъри, ще поиска политическо убежище във Великобритания.За това съобщи братовчедката на Юлия - Виктория Скрипал, в руско телевизионно толкшоу, предаде Ройтерс.
Междувременно Лондон и Москва продължиха да поддържат огъня в студената си словесна война заради инцидента.Британският премиер Тереза Мей заяви, че единствено Русия има способности и мотив да извърши такава атака с химическо оръжие. Мей допълни, че Русия представлява заплаха за Европа на серия от фронтове.
Руският външен министър Сергей Лавров пък се срещна с прогонените от Запада руски дипломати и нарече тези мерки "провокация":
"Ние никога няма да се огънем пред ултиматуми. Не е това езикът, на който да се говори с Руската федерация. Винаги ще правим необходимото, за да браним сигурността и достойнството на нашите граждани, суверенитета и националните интереси на Русия в пълно съответствие с международното право. "

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени