Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 26 април

Група ETNOTIX представя дебютния си албум “Някъде на изток”

Най-младата етно-рок българска група ETNOTIX ще представи дебютния си албум „Някъде на изток“на 26 април.

Нестандартна, различна, темпераментна и мелодична, музиката на ETNOTIX е за всички любители и ценители на българския фолклор, погледната през призмата на тези талантливи млади музиканти. В албума са включени 10 авторски произведения на фолклорна основа – пиеси и песни. Сред тях са вече познатите и харесвани от публиката - “Щипка сол”, “Следвай ме”, “Някъде на Изток” и  “Малай мома”. 

Групата е създадена през 2014 г. по идея на Асен Павлов (основателна „Чинари“), а заедно с композитора Ангел Добрев, създават цялостната визия на групата. Първите си стъпки на сцената правят в спектакъла "Траките", където те изпълняват музиката към Първа легенда - "Орфей и Космосът" и в спектаклите на ансамбъл “Чинари” - “Ние Българите” (2016 г.) и “Мистичен ритъм” (2017 г.) в зала 1 на НДК.

В състава на ETNOTIX са музикантите: Деница Христова /първа гъдулка/, Десислава Тодорова /втора гъдулка/, Деница Дончева /трета гъдулка и бек вокал/, Латина Буневска /алтова гъдулка/, Любомира Павлова /основен вокал и перкусии/, Александър Кирилов /соло китара/, Петър Миланов /бас китара/. Фронтмен на групата е Калоян Павлов /сет барабани и перкусии/, който преди броени дни бе отличен с „Икар“ 2018 в категория „Вариететно и атракционно изкуство“ - за изключителни постижения в музикалната, хореографска и танцова дейност през годината. 

В атрактивното събитие нa 26 aприл в Sofia Live Club от 20.00 ч. ще вземат участие и други изключителни музиканти, които ще бъдат гост-изпълнители.

Чуйте разговора на Петя Зунгорлиева с Деница Христова и Калоян Павлов, както и живото им изпълнение в радиостудиото.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!