Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германски милиардер изчезна в Швейцарските Алпи

Карл-Ериван Хауб (58 г.) изчезнал в събота, когато бил на ски излет край Малкия Матерхорн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германски милиардер и шеф на групата за търговия на дребно „Тенгелман“ е изчезнал, докато е карал ски в Швейцарските Алпи, съобщи компанията му, макар че спасители още таят надежда да го открият, предаде АФП.

„Екипи за издирване на мястото правят всичко възможно“ да открият Карл-Ериван Хауб (58 г.), който не се прибрал от ски излет в събота, заяви говорител на компанията.

„Брат ми е много опитен ски планинар, така че въпреки изминалото време ние не имаме надежда, че скоро ще бъде открит“, написал в писмо до служителите Кристиан Хауб, който заедно с Карл-Ериван управлява „Тенгелман“, съобщи германският в. „Ханделсблат“. „Стискайте палци за бързото откриване на брат ми“, добавил той.

„Семейството осигури неограничени ресурси на спасителните екипи“, заяви Адриано Фарве – шеф на планинската спасителна служба в региона Вале д'Аоста. Но посочи, че лошото време, особено от италианската част на планината затруднява усилията.

Хауб започнал спускането от височина 3800 метра край Малкия Матерхорн – връх, покрит с ледник, който е най-високото място в Европа, до което има кабинков лифт.

Швейцарският в. „Блик“ писа, че той тренирал за годишното състезание по планинско спускане на швейцарската армия, което е насрочено за 17 април.

Групата „Тенгелман“ притежава вериги от магазини за продажба на дребно и друг бизнес в Германия, включително за евтини дрехи и за подобрения в домашното обзавеждане.

Нейният успех постави семейството на 265-о място в класацията на „Форбс“ за милиардерите по света със състояние $6,4 млрд., а в Германия те са 20-и. През март тази година на 85-годишна възраст почина патриархът на фамилията Ериван Хауб.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени