Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската полиция издирва избягал затворник

| обновено на 11.04.18 в 21:07
Снимка: БГНЕС

Пловдивската полиция издирва 42-годишен затворник, който вчера не се прибрал в затворническото общежитие, след като работел на външен обект. Обявеният за издирване мъж е с присъда от една година лишаване от свобода при първоначален общ режим заради притежаване на наркотични вещества. Той е изтърпявал наказанието си в затворническото общежитие от открит тип "Хеброс" към затвора в Пловдив. Постъпил е там на 9-и март.

Преди това мъжът е бил осъждан многократно за престъпения против собствеността и притежаване на наркотични вещества, уточняват от пресцентъра на Пловдивската прокуратура.

Заместник-правосъдният министър Николай Проданов прогнозира, че той скоро ще бъде задържан и призна, че случаите на отклонили се от работа лишени от свобода са често явление:

"Нашият контрол върху тези хора, докато те са на работа, е практически невъзможен. Ръководителите на фирмите, в които те работят, в някаква степен се ангажират с това да осъществяват някакъв контрол. Но, разбирате, че това не са наши служители, не са наши подчинени. Обикновено доста късно ни информират, че примерно съответният лишен от свобода липсва на работното си място, но да се вкара някаква по-стриктна регулация в това отношение е изключително трудно".

Миналия вторник двама рецидивисти напуснаха през централния вход най-строго охранявания затвор - този в София. Утре ще стане ясно ще имали наказани за бягството на все още издирваните Владимир Пелов и Радослав Колев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени