Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът тренира на облекчен режим

Снимка: БФХГ

Българският ансамбъл по художествена гимнастика тренира на облекчен режим заради контузии на три от състезателките. Това съобщи старши треньорът на тима Весела Димитрова.

Гимнастичките Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова получиха различни травми преди и по време на Световната купа в София в края на март. В ансамбъла са още Симона Дянкова и Мадлен Радуканова.

Бинева изкълчи глезен на официалната тренировка преди надпреварата в София, Траатс е с болки в коляното, а Александрова има проблеми с глезена.

"Доста добре протича възстановяването им. В момента тренираме на облекчен режим, медицинският екип се грижи за тях", каза Весела Димитрова.

Следващото състезание, което е заявено от БФХГ, е Световната купа в Баку (Азербайджан) от 27 до 29 април, но Димитрова каза, че в последния момент ще се прецени евентуалното участие на ансамбъла.

"Ще видим дали ще участваме. Не съжаляваме, че пропускаме Световната купа в Пезаро. Програмата тази година е много трудна, защото има европейско и световно първенство. И останалите отбори не играят на всички турнири. Световният шампионат в София е най-важното състезание за сезона и затова трябва да съхраним момичетата", добави старши-треньорът на тима.

Димитрова каза, че гимнастичките ще участват на турнира в Гуадалахара (Испания) на 9-10 май, тъй като в същата зала ще се проведе европейското първенство в началото на месец юни.

Ансамбълът получи наградата за отбор на месец февруари, след като получи 11 гласа от спортните редакции. На второ място със 7 гласа е националният отбор по бокс за жени.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна