Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На фотографите с…любов

БНР Новини
Ани Петрова и Лилия Йотова (в дясно) в студиото на БНР
Снимка: Кирчо Стоичков

Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ) е неправителствена организация в обществена полза, с фокус върху обединението, защитата и опазването на авторските и трудови права на професионалните фотографи в България. Членовете на АПФ  са специалисти, разполагащи с необходимите технически знания и умения, за да извършват качествени фотографски услуги срещу достойно заплащане на положения труд.
Основната цел на АПФ е да събере професионалните фотографи в единна организация, която да играе роля на представляващ орган за гилдията. Така тя може да дефинира и подпомага решаването на проблемите, както и да съблюдава опазването на интересите на фотографите. В тази връзка асоциацията оказва на своите членове подкрепа при решаване на юридически спорове свързани с авторските и сродните им права.
Важна цел на асоциацията е изграждането на положителен имидж на професията „Фотограф“. Чрез участие и иницииране на публични или специализирани прояви, организацията има за цел да достигне както до широката аудитория (ползвателите на фотографски услуги), така и до законодателните и изпълнителни държавни органи, които могат да работят в защита и полза на професионалния фотограф. Предстои изработването на календар от събития, състоящ се от семинари, кръгли маси, фото изложби и т.н.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!