Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ издание на Националния фестивал на танцовия театър очаква своите зрители на 19-и и 20-и април в Разград

БНР Новини
Снимка: Първи Национален фестивал на танцовия театър

На 19-и и 20-и април в Разград ще се проведе второто издание на единствения у нас Първи Национален фестивал на танцовия театър. В него ще вземат участие 11 трупи от София, Бургас, Пловдив, Шумен, Русе, Благоевград и Разград. Първият национален фестивал на танцовия театър се организира от миналата година от Театрално-танцова формация ПУЛС с подкрепата на Община Разград.
В двата фестивални дена ще има по няколко представления, като първите ще започват в 10.30 часа, а последните – в 19 часа. Входът за всички представления е свободен.
Специален гост на фестивала тази година е най-известният мим на България и преподавател по пантомима проф. Александър Илиев, който ще открие фестивала със своя моноспектакъл „Симург“. Във втория фестивален ден очаквайте уъркшоп „Основни техники на пантомимата“ и улични статуи, а студенти на Александър Илиев от Пловдивския университет ще представят спектакъла: „Изкуството на комедия дел Арте“.
Бъдете зрители фестивала на танцовия театър в Разград на 19-и и 20-и април. Входът за всички представления е свободен, а те ще се играят на сцените на Читалище „Развитие 1869 г.“ и Общинския културен център в града.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна