Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жельо Бойчев: Временната комисия за ЧЕЗ ще поиска удължаване на срока

Снимка: БГНЕС

Поставили сме си няколко въпроса. Първо трябва да видим кой по същество купува ЧЕЗ, с какво финансиране и каква е била ролята и мястото на българските институции в този процес. Това каза в ефира на Радио Благоевград Жельо Бойчев депутат от БСП и председател на Временната парламентарна комисия за ЧЕЗ. Той обобщи дейността на комисията до момента. (Чуйте звуковия файл...)




Временната комисия ще поиска удължаване на срока за изясняване на всички обстоятелства около сделката с ЧЕЗ, заяви още Бойчев. (Чуйте звуковия файл...) 




Предстои новият ценови период и трите електроразпределителни дружества на територията на страната ни са подали предложения за увеличение на цената на тока. Искането на ЧЕЗ е с пъти повече от останалите електрозарпределителни дружества, каза Жельо Бойчев депутат от БСП и председател на Временната парламентарна комисия за ЧЕЗ. Той уточни, че до момента регулаторният орган не е отговарял на такъв тип претенции. Предстои заседание на комисията, на което ще бъдат обсъдени предложенията на дружествата. (Чуйте звуковия файл...)



 ЧЕЗ иска увеличение с 51% на нощната и с 5% - на дневната тарифа на тока от 1 юли. Това показва заявлението на енергийното дружество, внесено в Комисията за енергийно и водно регулиране на 30 март 2018 г. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!