Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не е ясна причината за катастрофата на магистрала "Тракия" край Ямбол

На място загинаха двама души, а седемте пострадали са настанени са в лечебни заведения

| обновено на 15.04.18 в 18:33

Двама от пътниците, пострадали във вчерашната катастрофа на магистрала Тракия край Ямбол, са все още в критично състояние. При инцидента на място загинаха двама души, а седемте пострадали са настанени са в лечебни заведения в Ямбол, Сливен и Бургас.

Петима от пострадалите са приети в ямболската болница, но след консултация, една от пострадалите е транспортирана в Бургас. Трима са в хирургичното отделение, а млад мъж е в ОАРИЛ с опасност за живота. С поредния тежък пътен  инцидент отново се поставя проблемът за липсата на достатъчно места в Спешното отделение в Ямбол, подчерта д-р Вълчев, който е бил дежурен по време на катастрофата.
"Всъщност това беше и повода да отклоня още вчера двама тежко пострадали с тежки черепно-мозъчни травми към шокова зала Сливен, защото няма къде тук аз да ги поставя, да ги обслужа, да ги реанимирам и да ги стабилизирам."
Все още не е  ясно защо бусът, превозващ работници към село Хаджидимитрово, се е преобърнал. Една от версиите е спукана гума. Пробите на шофьора за алкохол са отрицателни. Той остава в ареста за 24 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!