Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Данъчните служители излизат на протест срещу масови съкращения, информира"Сега". Планирано е от 1 май да се съкрати звеното "оперативни проверки", в което работят близо 300 души. Функциите на това звено ще се поемат от служители в други направления, гласи съобщение на НАП.

"Дума"пише: "Гонят 250 данъчни служители от оперативния контрол". Служителите на НАП излизат довечера на протест, добавя изданието.

След като шуменец осъди ВиК заради мътна вода от чешмата, всеки един български гражданин може да иска по-ниски сметки, ако водата е с повишена мътност, пише "Труд". След като качеството на водата не отговаря на изискванията на Наредба 9, не са длъжни да плащат цялата постановена им сума, обяснява спечелилият делото Владимир Герчев.

"Труд" припомня, че днес съдът ще решава дали да остави в ареста 29-годишната Цвета Таскова, обвинена за катастрофата с автобуса, при която загинаха шест думи. В Сливен ще се простят с една от жертвите на тази катастрофа, 31-годишна начална учителка.

"Телеграф" пише, че много автобуси са произведени без колани за пътниците. Коланите биха предотвратили смъртта на половината жертви при последната катастрофа, казват специалисти. Превозвачи обаче са против задължителното им въвеждане, защото според тях, ако има колани, пътниците ще изхвърчават, при удар, със седалките.

21-годишна потроши десет автомобила, пише "Стандарт". Танцьорка в пловдивски нощен клуб, употребила алкохол и марихуана, налетя на паркирани в тясна улица автомобили, половината от тях стават само за скрап. Собственикът на автомобила, приятел на шофьорката, признал, че тя съсипва втора скъпа кола.

"Адът на пътя няма край", това е водещото заглавие на "Земя". Вестникът изрежда черната серия от почивните дни на пътно-транспортни произшествия с човешки жертви.

"Имаме право на пет профилактични прегледа на година", съобщава"Монитор". Пациентите обаче не се възползват от това си право и така са оставили, без да оползотворят, над пет милиона лева, по данни на Здравната каса. Според изчисления, публикувани в "Монитор", ако внасяме по сто лева месечно в доброволен пенсионен фонд, ще имаме, като трета пенсия, след години, по 500 лева. Според специалисти, за да имаме по-високи пенсии, осигурителните вноски в така наречения първи и втори стълб, които са задължителни, трябва да се увеличат.

"Българите - в Европа, а у нас внасят работници от Украйна и Армения", пише на първа страница " 24 часа".Над три хиляди са доведените от чужбина работници за една година, в същото време над две хиляди българи са напуснали страната.

Евродепутатът Андрей Ковачев уверява в интервю за "Стандарт": "Няма да тръгне бежанска вълна заради изстреляните в Сирия ракети".

"Безсмислицата в Сирия", така е озаглавен коментар в "24 часа"за ударите в нощта срещу петък.

След кончината на Милош Форман, вчера ни напусна още един велик режисьор - по-големият от двамата братя Тавиани, 88-годишният Виторио, съобщава "Сега". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна