Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 000 лева глоба грози шофьора на микробуса, който катастрофира снощи на главния път София - Варна

| обновено на 16.04.18 в 16:37
Снимка: Радио Шумен

10 000 лева глоба грози шофьора на микробуса, който катастрофира снощи на главния път София - Варна в района на военния завод в Лясковец, за това, че е превозвал деца извън регламентираните часове. 12 деца пострадаха леко при инцидента, в който лек автомобил удари буса с децата. Микробусът не е имал категоризация за "Случаен превоз" на деца, научи "Хоризонт". 

Още един акт е съставен на 45-годишния водач на микробуса от Автомобилната инспекция, научи „Хоризонт“.

Малко след 20 часа снощи лек автомобил, управляван от 20-годишен мъж от Горна Оряховица, при изпреварване на прав участък ударил странично идващия срещу него пътнически микробус, който се преобърнал в канавката. В буса пътували момичета между 14 и 16 години, които се прибирали в родния си град Шумен от състезание по футбол. Децата са с охлузни рани, няма по-сериозно пострадали. След оказаната им медицинска помощ са откарани с друг микробус до Шумен. 
На двамата водачи са направени проби за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Водачите не са задържани. Назначени са автотехнически екпертизи на двете превозни средства.  По първоначална информация вина за катастрофата има водачът на лекия автомобил, който се е движил с превишена скорост, научи „Хоризонт“. 





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени