Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дидо Пешев, или как рисуването и музиката сбъдват мечти

Дидо Пешев с плаката, който е нарисувал за MastodonДидо Пешев е един успял млад човек, който работи това, което обича, неусетно е сбъднал голяма своя мечта и въпреки това не спира да иска да се развива. Той е на 30 години. Учил е ландшафтна архитектура. Илюстратор. Прави лимитирани плакати и тениски. Свири на китара в две групи.

Дидо има своето малко пространство – Bare Hands Society, в центъра на София, обединило ръчно направени негови работи и такива на други артисти – място, което е и магазин, и галерия, и ателие. Той е в основата на т.нар. „общество на хората, които създават неща с голи ръце“, където могат да се намерят рисунки, продукти, снимки, плакати, бижута на дизайнери, татуисти, илюстратори от София, а скоро и от чужбина.

Дидо Пешев възприема себе си като обикновен човек, превърнал хобито си в работа. С постоянство успява да прави това, което обича, а случайно или не, съдбата го среща с любимата му група „Мастодон“ и той рисува плакати за нейни концерти. Дидо признава, че работата с „Мастодон“, „Годжира“ му е помогнала да стане по-завършен артист, все по-добър при рисуването на всеки следващ плакат, по-прецизен, който се вписва в зададените срокове.

В момента Дидо Пешев рисува по проект, заради който се впуска в нещо, което не е правил досега – дизайн върху китара. Любопитна му е дърворезбата и може би някой ден ще се научи да прави и това.

Интервюто с Дидо Пешев за предаването „Нощен Хоризонт" можете да чуете в звуковия файл.


Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна