Електронните учебници от I до VII клас са достъпни на сайта на МОН

Снимка: БГНЕС

На сайта на Министерството на образованието вече са достъпни електронните учебници на одобрените печатни издания от I до VII клас. Съдържанието им е идентично с това на хартиеното издание. 


Възможностите за достъп, който е безплатен, са различни - без регистрация, с регистрация, с персонален код, предоставен от издателството на всеки ученик, който ползва печатното издание на съответното издателство или с код, посочен след интернет адреса за достъп до съответния учебник.


Още от категорията

Пострадалата служителка на жандармерията Гергана Зашева проговори пред "Хоризонт"

Единствено пред "Хоризонт" проговори пострадалата служителка на жандармерията Гергана Зашева, която беше уцелена от бомбичка, хвърлена от фен по време на мача "Левски" - ЦСКА миналата сряда. Тя обясни, че вече е по-добре, възстановява се и инцидентът не е успял да я пречупи. Гергана благодари на колегите и близките си, които през цялото време са били..

обновено на 23.04.18 в 16:24

Кейт Мидълтън роди момче

Съпругата на принц Уилям - Кейт Мидълтън, роди момче. Шестото правнуче на Елизабет Втора, която преди два дни навърши 92 години, се явява пети престолонаследник на кралицата.  Все още не се знае какво ще бъде името на новороденото дете в кралското семейство. Новото бебе ще бъде принц на Кеймбридж и ще се радва на обръщението „Негово кралско..

публикувано на 23.04.18 в 15:56

Началникът на полицията в Раковски остава в ареста

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста началника на Районното управление на полицията в Раковски Георги Илиев. Той беше арестуван миналата седмица и обвинен, заедно с двама свои подчинени, в злоупотреба със служебно положение, изнудване на контрабандист на цигари и получаване на подкуп от 20 000 лв. Според съда, няма опасност Илиев да се укрие, но може..

публикувано на 23.04.18 в 15:52
Мая Манолова

Мая Манолова предлага на НС законови промени, които да улеснят избора на местни омбудсмани

Омбудсманът Мая Манолова ще внесе предложение за законови промени в парламента, които да улеснят избора на местни обществени защитници. Законопроектът предвижда  те да се избират с 1/2 мнозинство от общинските съвети вместо с 2/3 , както е сега. Манолова предлага още местните омбудсмани да получават заплащането си от държавата вместо от общините, за да..

публикувано на 23.04.18 в 15:26
Членове на музикалните състави на БНР протестират пред сградата на Радиото в София.

След протеста на музикантите от БНР комисията по културата в НС ще обсъди проблема с ниските им заплати

Парламентарната комисия по културата и медиите ще проведе извънредно заседание на 26 април, на което ще бъде обсъден проблемът с ниските заплати на музикантите от съставите на БНР. На заседанието ще присъства и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Ръководството на БНР също ще бъде поканено. От парламента..

обновено на 23.04.18 в 15:12

Представители на протестиращите от РЗИ преговарят със зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков

Служители от Регионалните здравни инспекции от цялата страна протестират заради ниски заплати. Те настояват заплатите им да се увеличат с 20 процента от 1 май, да се въведат стартови заплати по длъжности, да се възстанови добавката за клас прослужено време и на всяко тримесечие да се изплаща допълнително материално стимулиране.  Работещите..

обновено на 23.04.18 в 14:44

Организацията "Живот без тютюнев дим" иска да бъдат забранени рекламите на тютюневи изделия

Коалиция "Живот без тютюнев дим" се обяви за законови промени, с които да бъдат забранени рекламите на тютюневи изделия. Председателят на организацията д-р Гергана Гешанова обяви, че 75% от българите са против този вид реклами и спонсорства. "Световната здравна организация даде данни, че в България всеки ден 10 души умират от заболявания,..

обновено на 23.04.18 в 14:36