Електронните учебници от I до VII клас са достъпни на сайта на МОН

Снимка: БГНЕС

На сайта на Министерството на образованието вече са достъпни електронните учебници на одобрените печатни издания от I до VII клас. Съдържанието им е идентично с това на хартиеното издание. 


Възможностите за достъп, който е безплатен, са различни - без регистрация, с регистрация, с персонален код, предоставен от издателството на всеки ученик, който ползва печатното издание на съответното издателство или с код, посочен след интернет адреса за достъп до съответния учебник.


Още от категорията

Ограниченията за търговия със свинско във Варненско ще продължат до края на октомври

До 30 октомври ще продължат ограниченията за търговия със свинско месо във Варненска област, наложени заради огнището на Африканска чума по свинете в Тутраканци, съобщиха от Агенцията по храните. Рестрикциите ще бъдат отменени само ако няма други положителни проби за заболяването.  До момента са взети 1100 проби от диви и 2000 проби от домашни..

обновено на 16.10.18 в 15:59
Национално сдружение на общините в Република България

Общините подкрепиха новото облагане на автомобилите и отпадането на данъчните облекчения за второ жилище

Националното сдружение на общините подкрепя промените във формулата за облагане на автомобилите и отпадането на данъчните облекчения за второ жилище. Това заяви изпълнителният директор на сдружението Силвия Георгиева на заседанието на бюджетната комисия в парламента, където се дискутират промените в данъчните закони догодина. Според Георгиева,..

публикувано на 16.10.18 в 15:56
Проф. Николай Цанков и доц. Жана Казанджиева

Една трудна професия и две съдби в един житейски път

Това са нашите семейни гости - дерматолозите доц. Жана Казанджиева и проф. Николай Цанков. Лекарската професия ги събира и мотивира да изживяват своя съвместен път и да работят заедно по много медицински теми.

публикувано на 16.10.18 в 15:45

Иновативна информационна система заработи в МБАЛ - Добрич

Многопрофилната болница в Добрич вече разполага с действаща иновативна информационна система, свързана с клиничната лаборатория, микробиологията и патоанатомията. Системата е изградена по проект, финансиран от Европейския съюз. Създаден е и онлайн модул за управление на човешките ресурси. С част от парите, отпуснати по проекта,..

публикувано на 16.10.18 в 15:28
Росен Плевнелиев

Руското влияние в България обсъдиха на форум за хибридните заплахи

В много държави като Черна Гора, Босна и Херцеговина могат да се намерят примери за хибридна заплаха от страна на Русия. Това посочи президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев по време на конференция, посветена на “Хибридните заплахи срещу институциите“. "В Черна Гора руски депутати чрез сръбски и македонски банки са финансирали масови..

публикувано на 16.10.18 в 15:18

СЕМ не е бил уведомен за спирането на телевизия "Алфа"

Кабинетът няма отношение към спирането на партийната телевизия "Алфа". Това обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. Медията на "Атака" от вчера излъчва черен екран със съобщение, че е спряна и зрителите трябва да попитат правителството защо. Каракачанов коментира:  "Една медия може да бъде спряна само с решение на СЕМ. Такова решение..

обновено на 16.10.18 в 15:07
Убийството на журналистката Виктория Маринова на 6 октомври катализира исканията за нови мерки за безопасност за местата за спорт и отдих в Русе.

Над 2000 души се подписаха под искане за повече сигурност в местата за спорт и отдих в Русе

Подписка с искания за мерки за безопасност на местата, където русенци прекарват свободното си време и спортуват, бе внесена днес в деловодството на общината. В нея 2118 души настояват още на следващото редовно заседание общинският съвет да разгледа предложението на любителите спортисти и да започне работа по обезопасяването и монтирането на..

публикувано на 16.10.18 в 14:51