Електронните учебници от I до VII клас са достъпни на сайта на МОН

Снимка: БГНЕС

На сайта на Министерството на образованието вече са достъпни електронните учебници на одобрените печатни издания от I до VII клас. Съдържанието им е идентично с това на хартиеното издание. 


Възможностите за достъп, който е безплатен, са различни - без регистрация, с регистрация, с персонален код, предоставен от издателството на всеки ученик, който ползва печатното издание на съответното издателство или с код, посочен след интернет адреса за достъп до съответния учебник.


Още от категорията
Дължината на тези акули не превишава 70 см.

Идентифицираха нов вид акула с големи очи

В Мексиканския залив, недалеч от брега на Флорида бе открит нов вид дълбоководни акули, предаде БТА. Сред характерните им особености са големите им очи, заради които тези акули напомнят персонажи от анимационен филм. Дължината на екземплярите от вида не превишава 70 сантиметра. Таза акула не е непозната за научния свят, но досега се..

публикувано на 21.07.18 в 14:39

Най-малко десет души са загинали при наводненията във Виетнам

Най-малко десет души са загинали при наводненията във Виетнам, причинени от проливните дъждове и тайфуна Сон Тин, съобщи Франс прес. Бурите са унищожили голяма част от земеделските посеви в централната част на страната, има и разрушени пътища. 

публикувано на 21.07.18 в 14:38

Безпрецедентни горски пожари в Швеция

В Швеция бушуват безпрецедентни горски пожари - горят стотици хектари площи. Най-засегнати са централните и западните части на Швеция, регистрирани са над 50 мащабни огнища. Няма данни за пострадали хора, но са предприети евакуации.  Стихията се разраства отвъд Северния полярен кръг и шведското правителство се обърна за помощ към военните, доброволци и..

публикувано на 21.07.18 в 13:41

Русия и Франция извършиха съвместна хуманитарна операция в бивш бунтовнически анклав в Сирия

Франция и Русия извършиха миналата нощ съвместна хуманитарна операция в бивш бунтовнически анклав в Сирия, който бе отвоюван през април от правителствените сили, предаде Франс прес. Руски военен транспортен самолет, натоварен с 50 тона медицински материали и продукти от първа необходимост, излетя от летище в Централна Франция към руската база "Хмеймим"..

публикувано на 21.07.18 в 13:32

Трима българи са арестувани след опит незаконно да изведат от страната осем иракчани

Трима българи са арестувани след опит незаконно да изведат от страната вчера осем души - четирима мъже, три жени и момиче - по техни думи, иракчани, всички без документи за самоличност, съобщи днес МВР. По предварителни данни целта на чужденците била да достигнат до Западна Европа. Двама от българите се придвижвали с лека кола, а след тях третият е..

публикувано на 21.07.18 в 13:21

Фотозащитата през лятото ни пази от слънчева алергия, пигментни петна и от рак

През лятото са необходими по-специални грижи за кожата, за да се чувстваме добре. Много от проблемите и кожните заболявания обичат лятото и се повлияват положително от слънцето. Някой хора обаче получават обрив след излагане на слънчевите лъчи. За други високите температури са свързани с обилно потене, а със свалянето на затворените обувки, идва и..

публикувано на 21.07.18 в 13:15
ГКПП

Интензивен е трафикът на граничния пункт "Капитан Андреево"

Интензивен е трафикът днес на граничния пункт "Капитан Андреево". Има голямо струпване на автомобили  с пътуващи от Западна Европа към Турция. На пункта работят деветте платна. Документите се обработват сравнително бързо от служителите и затова няма образувани колони от леки автомобили, а опашката от ТИР-ове е около два километра.  Движението е..

публикувано на 21.07.18 в 12:55