Повечето от пострадалите при вчерашното рали край Шумен са изписани от болницата

Автомобилът на Николай Георгиев секунди преди инцидента.
Снимка: Радио Шумен

Повечето от пострадалите при вчерашното рали край Шумен са изписани от болницата. 

Петима от зрителите, ударени по време на третия манш от автомобилното състезание в Шумен, са изписани за домашно лечение. Това съобщи техническият директор на състезанието Васко Христов:

"Само един е останал за лечение с фрактура на бедрена кост".

Автомобилът на Николай Георгиев е изправен, а инцидентът е причинен от т.нар. "камшичен удар", обясни още Христов и добави:

"Става много бързо, времето за реакция е много малко и трудно се излиза от тази ситуация".

След катастрофата пилотът Николай Георгиев е изпаднал в шок. Вчера дори е бил хоспитализиран, обясни Васко Христов. Организаторите на планинското изкачване имат сключена застраховка, която ще покрие щетите на пострадалите зрители. 
Още от категорията

Акценти от чуждестранния печат

Вестник "Ню Йорк Таймс" определя вчерашните гласувани промени в македонската конституция като "ход, който би могъл да сложи край на спора с Гърция и да постави балканската нация по пътя към присъединяването към НАТО". Пътят обаче все още е сложен и крайният резултати далеч не е надежден, отбелязва изданието. Джулиан Асандж предприе съдебни..

публикувано на 20.10.18 в 09:57

"Поход за свобода" в подкрепа на жертвите на трафик на хора се провежда в 18 града

"Поход за свобода" в подкрепа на жертвите на трафик на хора се провежда днес едновременно в 18 български града. Кампанията е посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора, който беше на 18 октомври. В София походът ще започне от Националния дворец на културата в 11 часа и ще завърши в Античен комплекс "Сердика". За пета..

обновено на 20.10.18 в 09:22
с. Труд - Централа за производство на електро и топлоенергия от биомаса

Пореден протест на жителите на Труд срещу централата, произвеждаща електроенергия от биомаса

За пореден път жителите на Труд ще протестират срещу централата, която произвежда електричество от биомаса в покрайнините на пловдивското село. Хората ще изразят недоволството си от замърсяването на въздуха в района като проведат и шествие, което се очаква за кратко да блокира движението по пътя Пловдив - Карлово. Протестиращите настояват..

публикувано на 20.10.18 в 09:04
Мария Габриел

Мария Габриел - гост на ателие за забавно програмиране с робота Финч в столично училище

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще бъде гост на ателие за забавно програмиране с робота Финч в Първо СУ "Пенчо П. Славейков" в София. Инициативата е в рамките на Европейската седмица на програмирането, която се осъществява за шеста поредна година. Уменията си пред българския еврокомисар ще покажат деца от пети..

публикувано на 20.10.18 в 08:58

Мария Спасова стана първата българка с място в Менделеевата таблица

Химичният елемент антимон вече ще се свързва с българката Мария Спасова, защото името й беше вписано под същия номер – 51, в периодичната система за млади химици. Това е почет e н списък, въведен по инициатива на Международния съюз по чиста и приложна химия (IUPAC) . Общо сто и осемнайсет учени на бъдещето от цял свят ще намерят място в..

публикувано на 20.10.18 в 08:00

Преглед на печата

"Сменяйте гумите, студът идва по-рано", предупреждава на първа страница "24 часа". Според климатолога проф. Георги Рачев в последната седмица на октомври ни очаква доста по-влажно време. Сняг ще вали на 21 срещу 22 октомври, но във високите части на планините в Западна България. С повишаването на доходите българите ядат по-малко компоти и..

публикувано на 20.10.18 в 06:35

Омбудсманът Мая Манолова ще отчете 3 години от встъпването си на поста

Омбудсманът Мая Манолова ще отчете 3 години от встъпването си на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите. Тя ще представи и броя на постъпилите жалби и темите, по които е работила институцията за времето от 20 октомври 2015-та година до 20 октомври тази година. Мая Манолова ще огласи и намеренията си за работата си..

публикувано на 20.10.18 в 04:37