Социалната цена на сделката за продажбата на ЧЕЗ ще обсъжда временната парламентарна комисия

Социалната цена на сделката за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще е акцентът в днешното заседание на временната парламентарна комисия, която беше създадена по казуса. Срещата е по настояване на двата най-големи синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Един от въпросите, на който очакват отговор синдикатите, е дали и как ще се променя цената на тока за бита през следващите години.

Председателят на Комисията за продажбата на ЧЕЗ Желю Бойчев посочи и останалите питания към енергийния регулатор, към Министерството на енергетиката и към избраната за купувач фирма „Инерком“.

Според него това са социалните измерения на сделката с оглед запазване на доходите и социалните придобивки на работниците, стратегията за развитие на дружеството, включително инвестициите и производствената програма и бизнес-план за развитие, ценовата стратегия на дружеството и социалните измерения за потребителите.

Освен за ценовата политика, председателят на енергийния регулатор Иван Иванов ще отговаря и на въпроси, свързани с инвестициите, които са правени от ЧЕЗ и докладите от извършените проверки и одити, добави Бойчев.

На днешното заседание се очаква срокът за работа на комисията да бъде удължен с месец.

Свързани новини

5 200 подписа събраха социалистите в Дупница срещу сделката за ЧЕЗ

Кампанията се проведе в продължение на месец. БСП се обяви за разваляне на сделката и влизане на държавата в нея. "В Кюстендилска област в подписката се включиха общо 13 000 граждани. Над 5 000 - в Кюстендил, а останалите – в малките общини", обобщи..

публикувано на 16.04.18 в 14:18
Жельо Бойчев

Комисията за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от "ЧЕЗ - Прага" на зададени въпроси

Временната парламентарна комисия за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от централата на ЧЕЗ-Прага на зададените въпроси относно сделката за продажбата на "ЧЕЗ-България" на българското дружество "Инерком“. Имаме потвърждение от страна на "Инерком“, че..

публикувано на 13.04.18 в 15:57

Жельо Бойчев: Временната комисия за ЧЕЗ ще поиска удължаване на срока

Поставили сме си няколко въпроса. Първо трябва да видим кой по същество купува ЧЕЗ, с какво финансиране и каква е била ролята и мястото на българските институции в този процес. Това каза в ефира на Радио Благоевград Жельо Бойчев депутат от БСП и..

публикувано на 13.04.18 в 10:04

Парламентарната комисия за сделката за ЧЕЗ ще поиска работата ѝ да бъде удължена

Председателят на временната парламентарна комисия за сделката на българските активи на ЧЕЗ Жельо Бойчев заяви, че ще поискат работата ѝ да бъде удължена, за да могат да получат изисканата от институциите допълнителна информация. Една част от нея е..

публикувано на 12.04.18 в 12:13
Жельо Бойчев

Представят резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на ЧЕЗ

Резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще представи в Народното събрание нейният председател Жельо Бойчев . Той припомни какви бяха очакванията от временната комисия за ЧЕЗ:..

публикувано на 12.04.18 в 07:42

Токът за бита да поскъпне средно с 16% са поискали от ЧЕЗ

Токът за бита да поскъпне средно с 16 на сто са поискали от дружества на ЧЕЗ, снабдяващи Западна България. Компаниите, обслужващи останалата част от страната, Енерго про и EVN вече настояха от юли електроенергията да скочи с около 7%.  Всички енергийни..

публикувано на 11.04.18 в 15:09
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

"Лидове Новини": ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком" се провалят

ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком-България" се провалят, пише "Лидове Новини", като се позовава на свои източници. Това е изданието, което разкри възможното офшорно финансиране на българската компания...

публикувано на 11.04.18 в 14:17
Николай Александров

Николай Александров: Държавата може да участва в сделката с ЧЕЗ, въпреки думите на Горанов

Парламентарната група на „Обединените патриоти” има твърда позиция за това, че държавата трябва да участва в сделката с ЧЕЗ. До момента няма официално писмено уведомление от правителството, че се отказва от такова участие. Това заяви в предаването..

публикувано на 07.04.18 в 13:04

Мартин Владимиров: Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ

Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ от гледна точка на това да вземе дял, смята енергийният експерт Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. В предаването „Преди всички“ той изказа мнение, че това е било кризисен..

публикувано на 05.04.18 в 08:42
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за сделката с "Инерком"

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за приключване на продажбата за българските активи на "Инерком", съобщиха за "Хоризонт" от чешката компания. Все още обаче не е известно кога те ще бъдат обсъдени.  Въпреки обрата..

обновено на 04.04.18 в 19:06
Още от категорията
Хасан Рохани

Рухани не изключи подновяване на преговорите със Съединените щати

Президентът на Иран Хасан Рухани не изключи подновяване на преговорите със Съединените щати, но при условие, че Доналд Тръмп се върне към ядрената сделка от 2015 година, предаде Ройтерс. Рухани, който също като Тръмп е в Ню Йорк за сесията на..

публикувано на 24.09.18 в 23:23

Тръмп :Съвсем скоро ще бъде обявена дата за нова негова среща с лидера на Северна Корея

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обяви, че съвсем скоро ще бъде обявена дата за нова негова среща с лидера на Северна Корея, предаде Ройтерс. "Председателят Ким е много открит и чудесен", възкликна Тръмп след среща в Ню Йорк с..

публикувано на 24.09.18 в 23:19

Андреас Норлен бе избран за председател на парламента в Швеция

Кандидатът на шведските десноцентристки партии беше избран за председател на парламента в Стокхолм, благодарение на подкрепата на крайнодесните, предаде Ройтерс. Личността на парламентарния председател и партийната му принадлежност са от ключово..

публикувано на 24.09.18 в 23:08

Симеон Сакскобургготски изрази огорчение от отношението към него при представянето на новата си книга

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски изрази тази вечер огорчение от съдебното решение в полза на държавата за собствеността върху двореца "Врана", предаде БТА. "Би било много грозно да ме принудят да напусна пак и да съм във второ изгнание и..

публикувано на 24.09.18 в 21:47

Бойко Борисов изрази искрената съпричастност на българския народ към идеалите на Нелсън Мандела в централата на ООН

В Ню Йорк - на срещата на върха за мир, по случай 100-годишнината от рождението на Нелсън Мандела, премиерът Бойко Борисов се обяви за устойчиво развитие, което по думите му е ключът към посрещането на съвременните глобални предизвикателства:..

обновено на 24.09.18 в 21:45
Заместник-главният прокурор на САЩ Род Розенстайн

Заместник-главният прокурор на Съединените щати Род Розенстийн възнамерява да се оттегли от поста си

Заместник-главният прокурор на Съединените щати Род Розенстийн, който наблюдава пряко разследването за руска намеса в избора на Доналд Тръмп за президент, възнамерява да се оттегли от поста си, съобщи "Вашингтон пост" в онлайн изданието си. Други..

публикувано на 24.09.18 в 21:01

За предстоящите избори за Европейския парламент СДС трябва да търси възможност за коалиция

По думите на новия председател на СДС Румен Христов е очевидно, че партията му няма достатъчното сили, за да се кандидатира самостоятелно на предстоящите евроизбори: "За нас възможни коалиции са партии и други образувания с категорична..

публикувано на 24.09.18 в 20:55