Социалната цена на сделката за продажбата на ЧЕЗ ще обсъжда временната парламентарна комисия

Социалната цена на сделката за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще е акцентът в днешното заседание на временната парламентарна комисия, която беше създадена по казуса. Срещата е по настояване на двата най-големи синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Един от въпросите, на който очакват отговор синдикатите, е дали и как ще се променя цената на тока за бита през следващите години.

Председателят на Комисията за продажбата на ЧЕЗ Желю Бойчев посочи и останалите питания към енергийния регулатор, към Министерството на енергетиката и към избраната за купувач фирма „Инерком“.

Според него това са социалните измерения на сделката с оглед запазване на доходите и социалните придобивки на работниците, стратегията за развитие на дружеството, включително инвестициите и производствената програма и бизнес-план за развитие, ценовата стратегия на дружеството и социалните измерения за потребителите.

Освен за ценовата политика, председателят на енергийния регулатор Иван Иванов ще отговаря и на въпроси, свързани с инвестициите, които са правени от ЧЕЗ и докладите от извършените проверки и одити, добави Бойчев.

На днешното заседание се очаква срокът за работа на комисията да бъде удължен с месец.

Свързани новини

5 200 подписа събраха социалистите в Дупница срещу сделката за ЧЕЗ

Кампанията се проведе в продължение на месец. БСП се обяви за разваляне на сделката и влизане на държавата в нея. "В Кюстендилска област в подписката се включиха общо 13 000 граждани. Над 5 000 - в Кюстендил, а останалите – в малките общини", обобщи..

публикувано на 16.04.18 в 14:18
Жельо Бойчев

Комисията за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от "ЧЕЗ - Прага" на зададени въпроси

Временната парламентарна комисия за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от централата на ЧЕЗ-Прага на зададените въпроси относно сделката за продажбата на "ЧЕЗ-България" на българското дружество "Инерком“. Имаме потвърждение от страна на "Инерком“, че..

публикувано на 13.04.18 в 15:57

Жельо Бойчев: Временната комисия за ЧЕЗ ще поиска удължаване на срока

Поставили сме си няколко въпроса. Първо трябва да видим кой по същество купува ЧЕЗ, с какво финансиране и каква е била ролята и мястото на българските институции в този процес. Това каза в ефира на Радио Благоевград Жельо Бойчев депутат от БСП и..

публикувано на 13.04.18 в 10:04

Парламентарната комисия за сделката за ЧЕЗ ще поиска работата ѝ да бъде удължена

Председателят на временната парламентарна комисия за сделката на българските активи на ЧЕЗ Жельо Бойчев заяви, че ще поискат работата ѝ да бъде удължена, за да могат да получат изисканата от институциите допълнителна информация. Една част от нея е..

публикувано на 12.04.18 в 12:13
Жельо Бойчев

Представят резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на ЧЕЗ

Резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще представи в Народното събрание нейният председател Жельо Бойчев . Той припомни какви бяха очакванията от временната комисия за ЧЕЗ:..

публикувано на 12.04.18 в 07:42

Токът за бита да поскъпне средно с 16% са поискали от ЧЕЗ

Токът за бита да поскъпне средно с 16 на сто са поискали от дружества на ЧЕЗ, снабдяващи Западна България. Компаниите, обслужващи останалата част от страната, Енерго про и EVN вече настояха от юли електроенергията да скочи с около 7%.  Всички енергийни..

публикувано на 11.04.18 в 15:09
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

"Лидове Новини": ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком" се провалят

ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком-България" се провалят, пише "Лидове Новини", като се позовава на свои източници. Това е изданието, което разкри възможното офшорно финансиране на българската компания...

публикувано на 11.04.18 в 14:17
Николай Александров

Николай Александров: Държавата може да участва в сделката с ЧЕЗ, въпреки думите на Горанов

Парламентарната група на „Обединените патриоти” има твърда позиция за това, че държавата трябва да участва в сделката с ЧЕЗ. До момента няма официално писмено уведомление от правителството, че се отказва от такова участие. Това заяви в предаването..

публикувано на 07.04.18 в 13:04

Мартин Владимиров: Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ

Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ от гледна точка на това да вземе дял, смята енергийният експерт Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. В предаването „Преди всички“ той изказа мнение, че това е било кризисен..

публикувано на 05.04.18 в 08:42
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за сделката с "Инерком"

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за приключване на продажбата за българските активи на "Инерком", съобщиха за "Хоризонт" от чешката компания. Все още обаче не е известно кога те ще бъдат обсъдени.  Въпреки обрата..

обновено на 04.04.18 в 19:06
Още от категорията

Камарата на общините одобри проектозакона за митническите правила след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей получи одобрение в Камарата на общините за проектозакон, целящ създаването на независими митнически правила след Брекзит, предадe Ройтерс. "За" проекта на Закон за презграничната търговия гласуваха 318 народни..

публикувано на 17.07.18 в 02:12

Сирийската армия напредва към Голанските възвишения, Путин и Тръмп гарантират сигурността на Израел

Правителствената армия е спечелила големи успехи в днешната си офанзива срещу бунтовниците в Югозападна Сирия, съобщава Сирийският център за наблюдение на човешките права. Завзети са били четири града в провинция Дара като на повечето места бунтовниците са..

публикувано на 16.07.18 в 23:13
Тръмп и Путин дадоха съвместна пресконференция в Хелзинки

В САЩ критикуват изказванията на Тръмп след срещата с Путин

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е подложен на непрекъснат бараж от критики и обвинения от Вашингтон заради поведението си днес след срещата във финландската столица Хелзинки с президента на Русия Владимир Путин. Конгресмени,..

публикувано на 16.07.18 в 22:56
Доналд Тръмп и Владимир Путин на пресконференцията след срещата им в Хелзинки.

Путин доволен от „много успешните“ разговори с Тръмп

Руският президент Владимир Путин нарече днешните разговори в Хелзинки с американския си колега „много успешни и полезни“, като отбеляза „искрената и делова атмосфера“ на срещата, предадоха световните информационни агенции Тръмп каза на..

публикувано на 16.07.18 в 19:32

Анкетна комисия ще установява факти в транспортния сектор, с които Босия твърди, че разполага

Народното събрание ще създаде временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства в транспортния сектор, за които Николай Колев - Босия твърди, че разполага. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева, която заедно с..

обновено на 16.07.18 в 18:00
Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск

Туск вини Тръмп в разпространение на фалшиви новини

Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск намекна, че американският президент Доналд Тръмп „разпространява фалшиви новини” като нарича Европа враг на САЩ, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП. Изявлението на американския президент бе направено в..

публикувано на 16.07.18 в 17:42
Матео Салвини

Матео Салвини е за прекратяване на икономическите санкции срещу Русия най-късно в края на годината

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини е за прекратяване на икономическите санкции срещу Русия най-късно в края на годината. Лидерът на националистическата формация "Лигата" беше днес в Москва и даде да се разбере, че италианското..

публикувано на 16.07.18 в 17:33