Социалната цена на сделката за продажбата на ЧЕЗ ще обсъжда временната парламентарна комисия

Социалната цена на сделката за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще е акцентът в днешното заседание на временната парламентарна комисия, която беше създадена по казуса. Срещата е по настояване на двата най-големи синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Един от въпросите, на който очакват отговор синдикатите, е дали и как ще се променя цената на тока за бита през следващите години.

Председателят на Комисията за продажбата на ЧЕЗ Желю Бойчев посочи и останалите питания към енергийния регулатор, към Министерството на енергетиката и към избраната за купувач фирма „Инерком“.

Според него това са социалните измерения на сделката с оглед запазване на доходите и социалните придобивки на работниците, стратегията за развитие на дружеството, включително инвестициите и производствената програма и бизнес-план за развитие, ценовата стратегия на дружеството и социалните измерения за потребителите.

Освен за ценовата политика, председателят на енергийния регулатор Иван Иванов ще отговаря и на въпроси, свързани с инвестициите, които са правени от ЧЕЗ и докладите от извършените проверки и одити, добави Бойчев.

На днешното заседание се очаква срокът за работа на комисията да бъде удължен с месец.

Свързани новини

5 200 подписа събраха социалистите в Дупница срещу сделката за ЧЕЗ

Кампанията се проведе в продължение на месец. БСП се обяви за разваляне на сделката и влизане на държавата в нея. "В Кюстендилска област в подписката се включиха общо 13 000 граждани. Над 5 000 - в Кюстендил, а останалите – в малките общини", обобщи..

публикувано на 16.04.18 в 14:18
Жельо Бойчев

Комисията за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от "ЧЕЗ - Прага" на зададени въпроси

Временната парламентарна комисия за сделката с ЧЕЗ е получила отговор от централата на ЧЕЗ-Прага на зададените въпроси относно сделката за продажбата на "ЧЕЗ-България" на българското дружество "Инерком“. Имаме потвърждение от страна на "Инерком“, че..

публикувано на 13.04.18 в 15:57

Жельо Бойчев: Временната комисия за ЧЕЗ ще поиска удължаване на срока

Поставили сме си няколко въпроса. Първо трябва да видим кой по същество купува ЧЕЗ, с какво финансиране и каква е била ролята и мястото на българските институции в този процес. Това каза в ефира на Радио Благоевград Жельо Бойчев депутат от БСП и..

публикувано на 13.04.18 в 10:04

Парламентарната комисия за сделката за ЧЕЗ ще поиска работата ѝ да бъде удължена

Председателят на временната парламентарна комисия за сделката на българските активи на ЧЕЗ Жельо Бойчев заяви, че ще поискат работата ѝ да бъде удължена, за да могат да получат изисканата от институциите допълнителна информация. Една част от нея е..

публикувано на 12.04.18 в 12:13
Жельо Бойчев

Представят резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на ЧЕЗ

Резултатите от работата на временната парламентарна комисия за продажбата на българските активи на ЧЕЗ ще представи в Народното събрание нейният председател Жельо Бойчев . Той припомни какви бяха очакванията от временната комисия за ЧЕЗ:..

публикувано на 12.04.18 в 07:42

Токът за бита да поскъпне средно с 16% са поискали от ЧЕЗ

Токът за бита да поскъпне средно с 16 на сто са поискали от дружества на ЧЕЗ, снабдяващи Западна България. Компаниите, обслужващи останалата част от страната, Енерго про и EVN вече настояха от юли електроенергията да скочи с около 7%.  Всички енергийни..

публикувано на 11.04.18 в 15:09
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

"Лидове Новини": ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком" се провалят

ЧЕЗ ще преговарят с индийската компания India Power, ако преговорите с "Инерком-България" се провалят, пише "Лидове Новини", като се позовава на свои източници. Това е изданието, което разкри възможното офшорно финансиране на българската компания...

публикувано на 11.04.18 в 14:17
Николай Александров

Николай Александров: Държавата може да участва в сделката с ЧЕЗ, въпреки думите на Горанов

Парламентарната група на „Обединените патриоти” има твърда позиция за това, че държавата трябва да участва в сделката с ЧЕЗ. До момента няма официално писмено уведомление от правителството, че се отказва от такова участие. Това заяви в предаването..

публикувано на 07.04.18 в 13:04

Мартин Владимиров: Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ

Държавата не трябваше да се меси в сделката за ЧЕЗ от гледна точка на това да вземе дял, смята енергийният експерт Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията. В предаването „Преди всички“ той изказа мнение, че това е било кризисен..

публикувано на 05.04.18 в 08:42
Сградата на ЧЕЗ Груп в Прага

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за сделката с "Инерком"

ЧЕЗ все още подготвя комплексните анализи за всички възможности за приключване на продажбата за българските активи на "Инерком", съобщиха за "Хоризонт" от чешката компания. Все още обаче не е известно кога те ще бъдат обсъдени.  Въпреки обрата..

обновено на 04.04.18 в 19:06
Още от категорията

Пактът за имиграцията на ООН ще се гласува в Маракеш

Глобален пакт за безопасна, регулирана и редовна имиграция трябва да бъде приет на конференция на ООН в Маракеш, която се открива днес. България ще се въздържи при гласуването на документа, съгласно решение на правителството, като страната ни не е..

публикувано на 10.12.18 в 05:05

Предварителни данни: Блокът на Пашинян печели над 70% на изборите в Армения

Политическият блок на арменския премиер Никол Пашинян води категорично в проведените в страната предрочни парламентарни избори. Това показват предварителни резултати, цитирани от "Франс прес" и ТАСС.  Според изнесените от централната избирателна..

публикувано на 10.12.18 в 00:45
Зоран Заев е на двудневно работно посещение в Лисабон за участие в конгреса на ПЕС.

Заев: България не е търсила съдействие по разследването за българските паспорти

България не е искала съдействие от македонските власти по разследването, което тече за начина на издаване на български паспорти, заяви премиерът на Република Македония Зоран Заев пред български репортери в Лисабон, съобщава агенция МИА, цитирана от..

публикувано на 09.12.18 в 20:18
Сръбският президент Александър Вучич

Вучич заяви, че не е чул нито една ясна и истинска позиция на снощния протест в Белград

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че не е чул нито една ясна и истинска позиция на снощния протест в Белград, в който, според опозицията, са участвали 10 000 души, съобщи Б92. Затова Вучич нямало да прави никакви отстъпки...

публикувано на 09.12.18 в 19:54
Макрон ще се срещне утре със синдикати и ръководители на предприятия, за да започне дебат за данъчната политика и публичните разходи.

Макрон се среща с профсъюзите и работодателите

Френският президент Макрон ще се срещне утре със синдикати и ръководители на предприятия, за да започне дебат за данъчната политика и публичните разходи, преди да съобщи нови социални мерки, за да успокои обществения климат във Франция на фона на..

публикувано на 09.12.18 в 19:16
Британската Лейбъристка партия обяви, че нейният лидер Джеръми Корбин е готов да поеме премиерския пост начело на правителство на малцинството още в сряда.

Корбин готов за премиер, ако Тереза Мей загуби вота по сделката за Брекзит

Британската Лейбъристка партия обяви, че нейният лидер Джеръми Корбин е готов да поеме премиерския пост начело на правителство на малцинството още в сряда, ако Тереза Мей загуби гласуването по нейната сделка за Брекзит във вторник в Камарата на..

публикувано на 09.12.18 в 19:00
Белгийският премиер Шарл Мишел

Правителството на малцинството в Белгия заради пакта за миграцията

В Белгия ще управлява правителство на малцинството. Фламандските националисти обявиха днес, че напускат коалиционния кабинет в знак на несъгласие с Пакта за миграцията на ООН, към който Брюксел смята да се присъедини.  Късно снощи премиерът на..

обновено на 09.12.18 в 14:53