Близо 1600 нарушения на скоростта са установени за пет часа при акция на пътната полиция

| обновено на 18.04.18 в 13:43
Новата лазерна камера на КАТ
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Близо 1600 нарушения на скоростта са установени при операцията "24 часа скорост" на "Пътна полиция" до 11.00 часа днес. В 35 от случаите става дума за движение с превишена скорост в населени места, уточниха от МВР.

Общо 202 точки за контрол в цялата страна е имало до момента. Операцията започна в 6:00 часа тази сутрин и ще продължи до утре

Акцията е част от европейска инициатива. Тя ще бъде последвана от друга операция на МВР и ДАИ за контрол на автобусния транспорт.

В Бургас 61 шофьори бяха засечени с превишена скорост на 5-ия километър в посока квартал „Ветрен“. Нарушителите бяха установени само за три часа тази сутрин. В Бургас пет екипа на „Пътната полиция“ ще следят през целия ден дали се спазват ограниченията на територията на града.

В района на 5-ия километър по пътя за бургаския квартал „Ветрен“ ограничението за движение със скорост до 50 км. в час масово не се спазва. Два екипа на "Пътна полиция" в Бургас ще следят днес за нарушители. Първата полицейска кола е с мобилна система за видеонаблюдение, а другият екип на 100 метра от него спира нарушителите:

"Колегите от предния екип засичат нарушителя, съответно ние го спираме и му връчваме призовка да се яви в сектор "Пътна полиция" - град Бургас за получаване на електронния фиш".

Повечето шофьори не знаят, че до 5-ия километър след изхода на Бургас колите трябва да се движат с 50 км в час.

58 нарушения на скоростта са установени от мобилните камери на „Пътна полиция“ - Сливен още в първите часове на операция „24 часа контрол на скоростта”, която се осъществява в целия Европейски съюз по линия на TISPOL. Това съобщи старши инспектор Деян Митев в група „Пътен контрол“ към КАТ. Регистрирана е и една лека катастрофа в Новозагорско.

В хода на операцията е засечен шофьор, който се е движил в населено място с над 50 километра в час и книжката му е отнета, съобщи старши инспектор Деян Митев. Той коментира, че местата на мобилните камери няма да бъдат оповестявани, за да има акцията дисциплиниращ ефект сред водачите: „Конкретни места не бих искал да посочвам. В четирите общини се работи, това мога да кажа със сигурност“.

Акцията по контрола на скоростта се осъществява в 19 точки в Сливенска област от 12 служители.Още от категорията

На фото-сафари по мистичните пътеки на дивите коне в Източни Родопи

Има места в Източни Родопи, из които препускат диви коне от породата „коник“. Силни, диви, независими, свободни, те носят едновременно мистика и реалност. Откъде се появяват? – На полски език думата „коник“ означава малко конче. Идеята тръгва от полски проект, започнал още през 1936 г. за възстановяване на древния евразийски див кон тарпан, изчезнал..

публикувано на 20.07.18 в 17:35
Двама от пострадалите при атаката в Любек са в тежко състояние. Нападателят е задържан.

14 ранени при атака с нож в автобус в Германия

Четиринадесет души са ранени  при атака в автобус на обществения транспорт, пълен с пътници. Двама от ранените са тежко пострадали. Нападението е станало  в германския град Любек, съобщи Би Би Си. Според вестник „Любекер нахрихтен“ извършителят е бил въоръжен с нож. Шофьорът е спрял автобуса веднага и е отворил вратите, давайки възможност на..

публикувано на 20.07.18 в 17:07
ВМРО отбелязва годишнината от въстанието  пред паметника на загиналите революционери от Македония, Беломорието и Одринско в София.

ВМРО отбеляза Илинденско-Преображенското въстание

ВМРО отбеляза 115 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. В София пред паметника на загиналите революционери от Македония, Беломорието и Одринско лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов напомни за саможертвата на въстаниците: „Когато избухва въстанието на 20 юли 1903 г. в село Смилево, хората развяват българското..

публикувано на 20.07.18 в 16:59

Великотърновци асфалтират улицата си сами

Граждани на Велико Търново се организират и сами ремонтират улиците, на които живеят, заради липса на отношение и бездействие на общината към многократно поставяния проблем. Десетки жалби и протестни подписки, адресирани до общинската администрация, не са довели до желания резултат. Така жителите на улица "Иван Хаджидимитров" в един от..

публикувано на 20.07.18 в 16:52

Проверка на мерника преди сезона

Лятото е време преди всичко за подготовка за новия ловен сезон, който скоро ще започне. В събота на стрелбището край Плевен ще бъде проведено голямо състезание по ловна стрелба между майсторите на пушката от този край, а ние ще поговорим за него и за надеждите с ловци от Кнежа. Гостуваме им и ги разпитваме за тънкостите на стрелбата, на лова и на грижата..

публикувано на 20.07.18 в 16:35
Министър Румен Порожанов

Министър Порожанов допуска разминавания при данните за обезщетения

Министърът на земеделието Румен Порожанов не отрече днес, че може да има разминавания в данните за изплащане на обезщетения за умъртвяването на животни в Странджа. На ново заседание на Оперативния щаб ще бъдат уточнени декларираните от стопаните животни. „Истината е, че ние ще заплатим това, което е по протокол унищожено, разминавания..

публикувано на 20.07.18 в 16:22
Очевидно организаторите на нелегалния превоз се опитват да копират US компанията за споделено пътуване, която се оттегли от България заради законодателството ни.

Засякоха нелегален превоз, ползващ интернет платформа

Нов вид нерегламентиран превоз се извършва чрез интернет платформа, съобщиха за „Хоризонт“ от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. За случаите е сезирана и прокуратурата. При този вид превози има укриване на данъци, водачите не са таксиметрови шофьори и клиентите не получават касов бон, каза за „Хоризонт“ Дамян Войновски от ДАИ...

публикувано на 20.07.18 в 16:07