Близо 1600 нарушения на скоростта са установени за пет часа при акция на пътната полиция

| обновено на 18.04.18 в 13:43
Новата лазерна камера на КАТ
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Близо 1600 нарушения на скоростта са установени при операцията "24 часа скорост" на "Пътна полиция" до 11.00 часа днес. В 35 от случаите става дума за движение с превишена скорост в населени места, уточниха от МВР.

Общо 202 точки за контрол в цялата страна е имало до момента. Операцията започна в 6:00 часа тази сутрин и ще продължи до утре

Акцията е част от европейска инициатива. Тя ще бъде последвана от друга операция на МВР и ДАИ за контрол на автобусния транспорт.

В Бургас 61 шофьори бяха засечени с превишена скорост на 5-ия километър в посока квартал „Ветрен“. Нарушителите бяха установени само за три часа тази сутрин. В Бургас пет екипа на „Пътната полиция“ ще следят през целия ден дали се спазват ограниченията на територията на града.

В района на 5-ия километър по пътя за бургаския квартал „Ветрен“ ограничението за движение със скорост до 50 км. в час масово не се спазва. Два екипа на "Пътна полиция" в Бургас ще следят днес за нарушители. Първата полицейска кола е с мобилна система за видеонаблюдение, а другият екип на 100 метра от него спира нарушителите:

"Колегите от предния екип засичат нарушителя, съответно ние го спираме и му връчваме призовка да се яви в сектор "Пътна полиция" - град Бургас за получаване на електронния фиш".

Повечето шофьори не знаят, че до 5-ия километър след изхода на Бургас колите трябва да се движат с 50 км в час.

58 нарушения на скоростта са установени от мобилните камери на „Пътна полиция“ - Сливен още в първите часове на операция „24 часа контрол на скоростта”, която се осъществява в целия Европейски съюз по линия на TISPOL. Това съобщи старши инспектор Деян Митев в група „Пътен контрол“ към КАТ. Регистрирана е и една лека катастрофа в Новозагорско.

В хода на операцията е засечен шофьор, който се е движил в населено място с над 50 километра в час и книжката му е отнета, съобщи старши инспектор Деян Митев. Той коментира, че местата на мобилните камери няма да бъдат оповестявани, за да има акцията дисциплиниращ ефект сред водачите: „Конкретни места не бих искал да посочвам. В четирите общини се работи, това мога да кажа със сигурност“.

Акцията по контрола на скоростта се осъществява в 19 точки в Сливенска област от 12 служители.Още от категорията

Стрелба близо до Коледния базар в Страсбург

Най-малко двама души бяха убити, а други 11 - ранени, при стрелба в Страсбург близо до коледния базар, съобщиха местните власти, цитирани от агенция Ройтерс. Полицията отцепи центъра на града и прикани гражданите да не излизат от домовете си, докато бъде изяснена ситуацията. Стрелецът е бил прострелян от войници, но все още не е задържан...

обновено на 11.12.18 в 23:24

Върховният комисариат на ООН за бежанците: Четвърт милион сирийци ще могат да се завърнат в родината си през 2019-а

Четвърт милион сирийци могат да се завърнат в родината си през следващата година, съобщиха от Върховния комисариат на ООН за бежанците. Прогнозата е оптимистична на фона на общия брой, завърнали се през последните три години. Те са общо 117 хиляди, а през тази година - 37 хиляди. С пораженията на джихадистите и бунтовниците от началото на..

публикувано на 11.12.18 в 21:57

Тренировъчно занятие на различни структури на МВР се провежда на и около Летище София

Тренировъчно занятие с участието на различни структури на МВР се провежда тази вечер на територията и в района на Летище София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Учението започна в 19.00 часа, като е предвидено тренировъчните действия да не влияят на режима на обслужване на полетите и пътниците.

публикувано на 11.12.18 в 21:27
Жители на „Красна поляна”, „Западен парк” и „Овча купел” се събраха на протест пред Министерството на околната среда и водите.

Жители на три столични квартала на протест срещу мръсния въздух

С искане за ефективни мерки срещу замърсяването на въздуха в столицата десетки граждани се събраха тази вечер на протест пред сградата на Министерството на околната среда и водите. Гражданите разпънаха пред министерството плакат с надпис „Не на въздушния геноцид“, който по думите им е причинен основно от отпадането на битови отпадъци...

обновено на 11.12.18 в 20:05
Снимката е илюстративна

Пожар затруднява движението в района на Петте кьошета в столицата

Неизправен комин подпали тази вечер покрива на кооперация, намираща се в района на Петте кьошета в столицата. От пожарната съобщиха, че на място е изпратен един екип. Заради гасенето на огъня е затруднено движението в района. Не се е наложила евакуация на хората от жилищната сграда. Няма и пострадали.

публикувано на 11.12.18 в 19:10

Евгени Крусев получи обвинение за длъжностно престъпление

Бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев бе обвинен днес за длъжностно престъпление заради ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“. Той е с най-леката мярка за неотклонение „подписка“. След петнадесетина минути престой при следователите, Крусев обеща пълно съдействие на разследващите. Обвинението е заради подмяна при приключила..

обновено на 11.12.18 в 19:04

Строители излизат утре на мирен протест в защита на бранша

Строителна техника ще бъде разположена утре сутринта на изхода на София по „Цариградско шосе“, но не за ремонтни дейности, а за протест срещу политически нападки срещу бранша, обявиха от Камарата на строителите в България. Защо се стигна до демонстрацията обясни председателят на Камарата на строителите Илиан Терзиев. „Продължава..

обновено на 11.12.18 в 18:52