Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1600 нарушения на скоростта са установени за пет часа при акция на пътната полиция

| обновено на 18.04.18 в 13:43
Новата лазерна камера на КАТ
Снимка: Светослав Цветанов, Радио Видин

Близо 1600 нарушения на скоростта са установени при операцията "24 часа скорост" на "Пътна полиция" до 11.00 часа днес. В 35 от случаите става дума за движение с превишена скорост в населени места, уточниха от МВР.

Общо 202 точки за контрол в цялата страна е имало до момента. Операцията започна в 6:00 часа тази сутрин и ще продължи до утре

Акцията е част от европейска инициатива. Тя ще бъде последвана от друга операция на МВР и ДАИ за контрол на автобусния транспорт.

В Бургас 61 шофьори бяха засечени с превишена скорост на 5-ия километър в посока квартал „Ветрен“. Нарушителите бяха установени само за три часа тази сутрин. В Бургас пет екипа на „Пътната полиция“ ще следят през целия ден дали се спазват ограниченията на територията на града.

В района на 5-ия километър по пътя за бургаския квартал „Ветрен“ ограничението за движение със скорост до 50 км. в час масово не се спазва. Два екипа на "Пътна полиция" в Бургас ще следят днес за нарушители. Първата полицейска кола е с мобилна система за видеонаблюдение, а другият екип на 100 метра от него спира нарушителите:

"Колегите от предния екип засичат нарушителя, съответно ние го спираме и му връчваме призовка да се яви в сектор "Пътна полиция" - град Бургас за получаване на електронния фиш".

Повечето шофьори не знаят, че до 5-ия километър след изхода на Бургас колите трябва да се движат с 50 км в час.

58 нарушения на скоростта са установени от мобилните камери на „Пътна полиция“ - Сливен още в първите часове на операция „24 часа контрол на скоростта”, която се осъществява в целия Европейски съюз по линия на TISPOL. Това съобщи старши инспектор Деян Митев в група „Пътен контрол“ към КАТ. Регистрирана е и една лека катастрофа в Новозагорско.

В хода на операцията е засечен шофьор, който се е движил в населено място с над 50 километра в час и книжката му е отнета, съобщи старши инспектор Деян Митев. Той коментира, че местата на мобилните камери няма да бъдат оповестявани, за да има акцията дисциплиниращ ефект сред водачите: „Конкретни места не бих искал да посочвам. В четирите общини се работи, това мога да кажа със сигурност“.

Акцията по контрола на скоростта се осъществява в 19 точки в Сливенска област от 12 служители.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна