Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Директорът на ЦРУ Майк Помпео е направил секретно посещение в Северна Корея и се е срещнал с лидера на страната Ким Чен Ун, пише "Вашингтон пост", като се позовава на свои източници в Белия дом. Според вестника визитата е осъществена около Великден и на нея са обсъждани детайлите около преки разговори между Ким и американския президент Доналд Тръмп. Тайната мисия е изпълнена след като Тръмп номинира Помпео за свой държавен секретар, допълва изданието. 
Вашингтон и Пхенян вече са осъществили контакт "на най-високи равнища", цитира "Вашингтон таймс" изказване на самия Тръмп. 
На Балканите: Като "кристално ясна и безусловна" определя македонският премиер Зоран Заев, цитиран от "Вечер", вчерашната препоръка на Европейската комисия за започване на преговори за присъединяване на страната му и Албания към Европейския съюза. 
В Турция "Хабертюрк" определя като "Изборна бомба" изненадващото искане на националистическия лидер Девлет Бахчели, който е и съюзник на президента Ердоган, за предсрочни парламентарни избори през тази година. Според в. "Йени шафак" "изненадващото предложение" на Бахчели е обнадеждило политиците и бизнесмените, които били обезпокоени от "сценарии, насочени срещу Турция". 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна