Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Обичай ме" в Сатиричния театър

"Себастиен Тиери е автор с необикновена биография. Това е драматургическо откритие - първата провокация към един режисьор. Тиери е успешен актьор. Всяка година пише пиеси и вече има и най-високата драматургична награда "Молиер". Поставял съм негови пиеси и знам колко силен ефект имат сред публиката. Пиесата е и смислена, и смешна, и лирична - как да не посегнеш към такъв текст". Това каза в "12+3" режисьорът Андрей Калудов по повод предстоящата премиера на "Обичай ме" в Сатиричния театър на 20-и април.

Калудов отбеляза, че Тиери излиза от булевардното в най-ранните си неща и навлиза в сериозната драматургия. "Неговите пиеси се възприемат като умни криминалета. Те не са евтини и плитки, те минават през обобщение за обществото и философията на човешкия живот. Става дума за сериозен автор, който пише с лекота".

Според Калудов звучи като упрек, че причиняваме на близките си най-дълбоката болка. "Посланията са изключително сериозни, но са отправени с лекота, чувство за хумор и богати образи. Криминалето обаче държи в напрежение".

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени