Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Карагяурова: Все повече млади българи в чужбина се замислят за връщане в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Повече от 250 български младежи се очаква да посетят второто издание на Българския кариерен форум в Берлин, който ще се проведе на 21-ви април в германската столица. Организаторите на събитието целят да представят възможностите за професионална реализация и кариерно развитие в България, да свържат младите професионалисти с потенциалните работодатели и да ги мотивират да изберат отново пътя към родината. Това разказа в интервю за предаването „Нещо повече“ на „Хоризонт“ координаторът на форума в Германия Елена Карагяурова. Тя посочи фирми от кои сектори ще присъстват на форума:

„ИТ, имаме от инженерната индустрия, има няколко консултантски фирми, фирми, които се занимават с медия и медия мониторинг. В Берлин тази година ще участват 32 фирми, което за нас е рекорден брой. Всяка година интересът расте“.

По думите й всяка година все повече българи се замислят за връщане в България:

„Всяка година виждаме, че интересът на младите българи в чужбина към България все повече расте. Те могат да си представят да се завърнат в родината си, дори по време на тяхното обучение. Дори отиват в чужбина с идеята някой ден да се завърнат в България. Тази тенденция расте. България е много по-атрактивна дестинация за кариерно развитие в момент, отколкото преди години“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени