Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавни институции и БФС обсъждат мерки срещу хулиганството по стадионите

Снимка: БГНЕС

МВР и спортното министерство настояват да се въведат сериозни мерки срещу футболните хулигани. Темата ще бъде обсъдена на среща с Българския футболен съюз /БФС/ и ресорните комисии в парламента.

Въвеждане на поименни билети – това е идеята, която ще бъде обсъдена от представители на МВР, спортното министерство и БФС след инцидента на Националния стадион „Васил Левски“, при който жена – служител на „Жандармерията“ беше ударена от бомбичка. Все още не е открит извършителят на деянието. Продължава издирването на хора, записани от камерите на националния стадион.

„Ще търсим една по-голяма сигурност, по-голяма възможност за идентифициране на лицата, които провокират такива инциденти, за да може да им се търси по-голяма лична отговорност“, заяви спортният министър Красен Кралев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че след този инцидент трябва да бъдат взети мерки, за да не се стигне до нови, по-тежки случаи.

„Стигнем ли до правомощия да прилагаме физическа сила и правомощия да прилагаме помощни средства, винаги има жертви, пострадали и не е необходимо да се случва. Трябва да мислим как да ги избягваме тези неща".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени