Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов и Крум Зарков "кръстосаха шпаги" заради президента

| обновено на 20.04.18 в 12:03
Снимка: Ани Петрова, БНР

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди днес позицията си, че в черновата на заключителния документ от вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), публикувана от администрацията на Президентството, е имало изводи, несъвместими с членството ни в ЕС и НАТО. В парламента Цветанов коментира, че президентът ни тласка в посока на Изток и че Радев е срещу българската евроатлантическа ориентация и членство.

"Не фигурираха никъде текстове, които да кореспондират с позицията на Европейския съюз и на НАТО, но фигурираха текстове от позицията на Русия, която беше изразявана в публичното пространство и се въвежда обществото в заблуждение, че едва ли не Великобритания, Съединените щати и Франция са направили тази атака (става дума за Сирия) само и единствено, за да могат действително да атакуват обекти и да ескалират напрежението на място", каза Цветанов.

Прессекретариатът на държавния глава нарече късно в четвъртък "манипулативни" предишни подобни твърдения на Цветанов и разпространи предложението на президентската институция за становище на КСНС .

Заместник-председателят на "БСП за България" Крум Зарков опроверга днес коментарите на Цветанов по адрес на Румен Радев и ги нарече "политическо интригантство".

"Поредното упражнение в политическо интригантство от страна на господин Цветанов към президента. Смешно е и е жалко, защото показва как се отклонява вниманието от съществените теми. Президентството излезе с документи – както работният документ, така и финалният документ, който е приет. Всеки един може да прочете и да си направи сметка. Няма нищо такова. Позицията, която там е изразена, е една умерена, нормална позиция", каза Зарков. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени