Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Радев: Драстични мерки ще предприеме МВР срещу футболното хулиганство

Вътрешният министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и заместник-директорът на Дирекция "Жандармерия" комисар Петър Антиев посетиха в болницата полицай Гергана Сашева - Методиева, ударена от бомбичка по време на мача ЦСКА-София – "Левски".
Снимка: БГНЕС

Драстични мерки ще предприеме вътрешното министерство срещу футболното хулиганство след случая с пострадалата от бомбичка полицайка по време на дербито ЦСКА – „Левски“, увери пред журналисти в парламента ресорният министър Валентин Радев:

"Ако трябва, ще слагаме скенери. Ако трябва, ще проверяваме всеки един – места, лични карти, каквото трябва. Този стадион е на пъпа на столицата. Направихме го от 18.00 часа, да стане по светлата част, да внимаваме. Сега и по светлата част се случи нещо. Какво да направим? Да изнесем дербитата и не само дербитата извън столицата ли?".

Министър Радев посети в болницата пострадалата полицайка и след това се срещна с председателя на Българския футболен съюз и с министъра на спорта, за да обсъдят бъдещите охранителни мерки, съобщи още Радев:

"Ужасяващо нещо. Аз съм просто потресен. Даже бях замислил да отида и да ги накарам тези, които ще се съберем там сега – четирима ще има от нашето министерство, министър Кралев, мисля, че Михайлов на БФС-то, да ги накарам всичките с по една марля на едното око, да заседаваме с по едно око, за да видят как се чувства това момиче, която е нова, на шест месеца, съпругът ѝ работи там. Не мога да мисля друго, освен че са отдадени на тази професия, и някой прави такова нещо вандалско".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна