Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл отрече Путин да е говорил с Тръмп за проститутки

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга съдържащите се в спомените на бившия шеф на ФБР Джеймс Коми „подробности“ за един разговорите между лидерите на Русия и на САЩ - Владимир Путин и Доналд Тъмп, предаде ТАСС.

„Ако така пише в книгата, значи най-малкото тази част (от нея) не отговаря на истината“, заяви прессекретарят на руския президент, помолен да коментира медийни публикации, съобщи ТАСС.

В записки на Коми, включени в неотдавна излезлите му мемоари, се говори за притесненията на Тръмп от недоказаните твърдения, че е бил с проститутки при посещение в Москва през 2013 г., писа в днешния си брой „Вашингтон пост“.

Тръмп неколкократно отрекъл това да е вярно и поискал от Коми помощ, за да опровергае тези твърдения. Същевременно си спомнил как Владимир Путин му казал, че Русия има най-хубавите проститутки.

„Президентът Путин не е могъл да каже и не е казвал подобно нещо на президента Тръмп, още повече с оглед на факта, че преди Тръмп да стане президент, двамата не са общували нито веднъж“, увери Песков.

„Колкото до останалото съдържание (на мемоарната книга на Коми), не се наемам да съдя, не съм я чел“, добави той.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени