Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Черно море“ вкара два гола на „Славия“

„Черно море“ вкара два гола на „Славия“
Снимка: Спортал

Отборът на „Черно море“ победи „Славия“ с 2:0 в първия мач от 31-вия кръг на Първа лига по футбол и така се изравни с „белите“ на върха в класирането на група А от втората осмица на първенството. Головете вкараха Марек Кузма (38 мин) и Георги Божилов (51).

Преди началото на срещата капитанът на „Черно море“ Георги Илиев получи плакет от ръководството на клуба и поздравления от тима на „Славия“ за постижението си от 400 мача в елита, като Илиев има отбелязани и 70 гола.

Гостите започнаха по-активно срещата, но домакините постепенно изравниха играта. Първото сериозно положение бе за „Славия“ в 25-та минута, когато Славчо Шоколаров стреля от 25 метра, но топката премина на сантиметри над вратата на „Черно море“. В 30-та минута домакините можеха да отбележат, но след удара на Атанас Зехиров от над 30 метра топката премина встрани от вратата на гостите. В 38-та минута „Черно море“ откри резултата. Георги Божилов центрира от корнер, а връхлитащият Марек Кузма с глава вкара за 1:0. В 44-та минута домакините можеха да вкарат нов гол от аналогична ситуация, но след удара с глава на Даниел Димов топката мина над вратата на „Славия“.

В 51-та минута на срещата „Черно море“ увеличи преднината си след страхотен удар от 25 метра и неспасяем гол на Георги Божилов. В 60-та минута отборът на „Славия“ направи принудителна смяна на титулярния си вратар в мача Емануеле Джерия, който получи контузия и бе изнесен на носилка. В 78-та минута Георги Йомов стреля опасно, но вратарят на домакините Иван Дюлгеров успя да улови топката. В 86-та минута „Славия“ можеше да намали пасива си, но след опасен удар на Славчо Шоколаров от пряк свободен удар топката се отби в напречната греда на вратата на „Черно море“. В добавеното време вратарят Иван Дюлгеров предотврати сигурен гол за гостите, след като успя да избие топката след опасен удар на Георги Йомов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени