Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Британската полиция е установила самоличността на ключови заподозрени за покушението срещу бившия руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщава вестник „Дейли телеграф“. Според британските власти, пише изданието, покушението е извършено от ударна група, контролирана от руското правителство.

Полицията смята още, че заподозрените вече са се върнали в Русия. „Дейли телеграф“ научил, че в разследването е постигнат голям пробив с проучване на списъците на пътници, влезли и излезли от Великобритания, както и с преглед на голямо количество записи от видеокамери в Солсбъри.

Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние предупреди, че все още има риск от провал в преговорите с Великобритания, докато важни въпроси като Ирландия не бъдат разрешени, пише вестник "Гардиън". Барние заявил, че остава една четвърт от работа, която трябва да се свърши по договора за развода с Лондон.

„Принц Чарлз ще наследи Кралицата като глава на британската Общност на нациите“, съобщава „Индипендънт“. Решението е взето от 53-мата лидери на Общността на нациите на събрание в замъка Уиндзор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна