Eмисия новини
от 21.00 часа

Григор Димитров: Вярвам, че ще дойде ден, в който ще мога да победя Надал на тази настилка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Уроците са най-ценни за мен. Мразя да губя. Виждате ме да се усмихвам. Аз съм позитивен човек, но дълбоко в себе си съм наранен, защото мразя да губя. Просто е. Но така е в живота. Надявам се в бъдеще да нещата да се обърнат в моя полза. Вярвам, че ще дойде ден, в който ще мога да победя Надал на тази настилка", това заяви Григор Димитров след като загубата от Рафаел Надал в полуфиналите на тенис турнира в Монте Карло. 

"Сигурен съм, че когато се прибера вкъщи, ще бъда бесен. Ще обмисля всичко. Може би ще си напиша някои бележки с нещата, които съм могъл да направя по-добре. Ще напиша и за какво съм благодарен. Ще си отбележа и някои цели за следващите три-четири дни, какво трябва да направя. Това е, което мога да направя: да контролирам нещата, които можа, а останалото просто се случва. Направих добър старт на сезона на червено. Днес се движех добре. Виждам много положителни неща за мен за следващите седмици", допълни Димитров.

"Надал играе страхотно на червено. Това е. Тактически и всичко останало. Това наранява много от нас. Чувствам, че не направих лош мач срещу него от начина ми на придвижване и пласиране на ударите. За съжаление не успях да запазя нивото си за по-дълго време", коментира хасковлията.

През следващата седмица Димитров е поставен под номер 2 на турнира в Барселона, където водач в схемата отново ще бъде Надал.

"Готов съм за Барселона. Целта ми е да играя възможно най-много мачове, да поддържам ритъма си. Все пак сега е само началото на сезона на клей. Направих добра крачка. Надявам се да продължавам така", завърши българинът.

Още от