Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

В златната среда сме по заплати на мъже и жени, пише Стандарт. Данните са на Комисията за защита от дискриминация. България изпреварва Германия и Франция по отношение на равнопоставеност в заплатите между двата пола. Преди нас са Швеция, Румъния и Люксембург.
"Доброволци радват хора в беда", разказва Труд. Активисти от платформата "Приятели, помагайте" реагират бързо на подадени сигнали за хора в нужда. Момче с церебрална парализа вече получи инвалиден стол и количка. 
"Още един грипен сезон и ваксините за пенсионери ще станат безплатни", пише 24 часа. Това е заявил главният здравен инспектор, д-р Ангел Кунчев. Той подчертава, че масовото имунизиране на населението може да намали с 30 до 70 на сто болничното лечение на усложнения от грип.
Според Телеграф, четири хиляди българчета са останали неваксинирани за една година. За същата тази година има подадени 60 жалби за нежелани реакции след ваксиниране. Лекари тръгват да агитират майките да ваксинират децата си из градовете в страната. 
Слънчев бряг е най-евтин в Европа за лятото, информира Стандарт на първа страница. Кафето, бирата и вечерята в морския ни курорт са по-евтини в сравнение с Гърция и Турция. За тази класация е съобщил британският вестник Телеграф, който подчертава, че първата позиция на Слънчев бряг в това отношение е поддържана от години.
Вестниците пишат за старица, убита от психично болен мъж . "Разследват убийство на жена в Кременец", информира Труд. 77-годишна жена е открита мъртва в дома си. Заподозрян е 48-годишен мъж, барикадирал се в своя дом. Печатните издания уточняват, че е психично болен и агресивен.
Пролетен панаир на книгата ще има, но няма да е в НДК, съобщава 24 часа. Организаторите от Асоциацията на книгата търсят пространства за панаира. Заради съображения за сигурност, дворецът на културата ще остане само за  мероприятията от Българското европредседателство. Коледният панаир ще бъде отново в НДК, както досега, председателството ни свършва в края на юни.
От утре, 23 април, до 7 май, БДЖ ще продава предварително билети за всички бързи влакове през почивните дни около Гергьовден, съобщава Телеграф. Информация за свършилите места ще може да се подава постоянно на касите и в сайта на дружеството. Пътуването с влак в празнични дни ще става само с предварителна резервация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна