Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал спечели 11-а титла в Монте Карло

Снимка: Ройтерс

Световният номер едно Рафаел Надал защити титлата си от „Мастърс 1000“ турнира в Монте Карло на червени кортове. Испанецът стана първият тенисист в историята, който печели едно състезание 11 пъти. Общо в кариерата 31-годишният левичар има вече 76 трофея.

На финала днес Надал победи Кей Нишикори от Япония с 6:3, 6:2 и спечели купата без да загуби нито един сет.

В първата част Нишикори постави шампиона под напрежение, след като го проби за 2:1. От този момент до края на сета Надал загуби само още един гейм. Левичарят от Манакор направи доста непредизвикани грешки, но във важните моменти печелеше точките.

Рафа направи брейк за 2:1 с феноменален ретур по диагонала. Последва още един за 4:1, когато силите на азиатеца видимо се изчерпаха. При 5:2 ибериецът сервираше за титлата. Стигна до 40:15 и имаше две шампионски точки. Той реализира първата с печеливш удар от бекхенд по диагонала и вдигна победоносно ръце.

Надал няма да има време за празненства. Следващата седмица той е водач на турнира в Барселона, който е от категория „АТР 500“, който също е печелил 10 пъти. Втори поставен там е Григор Димитров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна