Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители от общините Гулянци и Никопол блокираха пътя за пристанище Сомовит

| обновено на 23.04.18 в 12:58
От 10.00 до 18.00 часа жители на общините Гулянци и Никопол блокират пътя за пристанище Сомовит в знак на протест заради е неспазено обещание за започването на цялостен ремонт в натоварената отсечка от републиканската пътна мрежа Милковица – Сомовит.
Точно в 10.00 часа в центъра на село Милковица се събраха протестиращи от селата Долни Вит, Сомовит и Черквица. Преди седмица, на същото място те получиха обещание, че ремонтът започва от 20-ти април. Заради неизпълненото обещание те са категорични, че на смени, всеки ден, ще затварят пътя, който води към пристанище Сомовит от 10.00 до 18.00 часа:
"Ще бъде и затворен, даже и ще се преместим в началото на селото сега, където е табелата. Не е възможно да се подиграват с тези хора. Ние кои сме тука? Забравени от Бога ли сме?", каза протестиращ пред кореспонента на БНР Латинка Светозарова
"В писмото от Агенция "Пътна инфраструктура" ни уверяват, че ще търсят пари от бюджета, но кога ще стане? Искаме някакъв отговор. Искаме някакви гаранции", сподели друг.
Директорът на Областното управление инж. Ивайло Денчев обясни:

"Изготвил съм и съм изпратил в Агенция "Пътна инфраструктура"-София допълнително задание за тези пари, за които говорихме тогава - около 4 милиона, и чакам всеки момент да бъде одобрено заданието, за да започнем работа."

Гражданският инициативен комитет подготвя нови протести. Андриян Аурелов допълни:

"Няма признаци на започване на цялостния ремонт на пътя. Само засипаха дупките с натрошен материал и вече никой не се е появявал".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна