Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Годеникът на Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал, не е виждан след атаката срещу семейството във Великобритания, пише "Таймс". 30-годишният Степан Викеев не отговаря на обажданията на годеницата си, която се възстановява след нападението с отровен газ, и е изтрил профилите си в социалните мрежи. За Викеев се предполага, че работи за ръководения от майка му Институт за съвременни проблеми в сигурността в Москва, допълва "Таймс". 


Русия може да достави зенитни ракетни комплекси "С-300 Фаворит" на сирийския режим, пише "Комерсант". Според изданието, договорката за доставката е от 2010 година, но сдеклата е анулирана по искане на Израел. След западните въздушни удари в Сирия този месец, най-вероятно използвани ракетни системи ще бъдат доставени на режима на Башар Асад безвъзмездно, допълва изданието.   

"Газпром" планира да изгради огромен газопреработвателен завод край Балтийско море, пише "Ведомости". Съоръжението ще може да преработва до 45 милиарда кубика газ годишно, а стойността му по предварителни оценки е близо 20 милиарда долара.

САЩ и съюзниците им трябва да реагират позитивно на решението на Северна Корея да прекрати своите ядрени и ракетни опити, пише в свой редакционен коментар китайския официоз "Глобал Таймс". След като бъде освободен от тежестта на военните си проекти, наложена му от алианса САЩ-Южна Корея, Пхенян трябва да бъде насочен към икономическото състезание в Североизточна Азия, пише още в коментара. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна