Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири шайби на Гюнцел пратиха „Питсбърг“ във втори кръг

Джейк Гюнцел бележе за 4:4
Снимка: Ройтерс

Джейк Гюнцел вкара четири поредни гола за победата с 8:5 на „Питсбърг“ срещу „Филаделфия“, с което шампионите от последните два сезона на Националата хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) затвориха плейофната серия в шестия мач с 4-2. В следващия кръг „Пингвините“ ще срещнат „Вашингтон“ или „Кълъмбъс“. 

Гюнцел спечели мача за „Питсбърг“, възползвайки се от груби грешки в защитата на „Филаделфия“. Той изравни за 4:4 само 54 секунди преди сирената във втората част, а 30 секунди след началото на третата даде преднина на гостите. По-късно в последната част той вкара голове през десет секунди и по този начин „Питсбърг“ спечели девета поредна серия в НХЛ.

Шон Кутюрие постигна хеттрик за „летящите“, които не са печелили купа "Стенли" от 1975-а година насам. Скот Лафтън и Андрю Макдоналд също се разписаха във вратата на гостите от Питсбърг, за които точни бяха още Сидни Кросби, Карл Хагелин, Патрик Хорнквист и Брайън Ръст.

„Нешвил“ затвори серията срещу „Колорадо“ също с 4-2 победи. Матиас Екхолм вкара първия гол на защитник за „хищниците“ в плейофите, а Пека Рине спаси 22 удара за победата с 5:0 като гости. Остин Уотсън, Филип Форшберг, Ник Бонино и Виктор Арвидсон също вкараха за първенците от редовния сезон, които ще срещнат „Уинипег“ в следващия кръг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени