Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВГ "Радиодеца" с покана за пролетен джаз концерт

| обновено на 23.04.18 в 11:15
Снимка: БУЛФОТО
Вокална група "Радиодеца" и техният ръководител Илина Тодорова ще бъдат домакини в Първо студио на БНР на Детския пролетен джаз концерт. Над 40 малки изпълнители ще вземат участие. Те са подготвили много нови песни и танци специално за пролетния концерт, за който се подготвят повече от 1 година. Децата от вокалната група са най-младият състав на БНР, който има седем издадени албума и над 400 записани песни за фонда на Радиото. Голяма част от тях са написани специално за малките изпълнители от български композитори.

На 23 април от 19.00 часа в Първо студио на БНР по традиция Радиодецата ще представят едни от най-добрите български детски песни.

В концерта ще чуете музика от творчеството на Дора Драганова, Красимир Милетков, Любомир Денев, Емил Струнджев, Тодор Янкулов, Бенцион Елиезер, Александър Бръзицов, Борислава Танева, Владимир Джамбазов и Кирил Цибулка, както и песни от любимите  детски филми „Книга за джунглата“, „Цар Лъв“ и „Търсенето на Немо“ в нови аранжименти на Любомир Денев-син, Христо Йоцов, Венцислав Благоев, Валери Костов, Васил Енчев, Светлозар Атанасов и Георги Красимиров-Герасим.

А за джаз настроението Ви ще се погрижат музикантите: Георги Стойков - тромпет, Атанас Хаджиев - саксофон и кларинет, Павлин Павлов - тромбон, Димитър Благоев - китара, Атанас Миладинов - пиано, Димитър Сираков - контрабас и бас китара и Стоил Иванов - ударни.

Водещ на концерта ще бъде Диляна Трачева.

Бъдете с нас на 23 април от 19 часа в Първо студио на БНР!

Билети могат да се купят и в деня на концерта в Рекламно-информационния център на БНР.

Диригентът Илина Тодорова и Радиодецата гостуваха на Евелина Стоянова в предаването на програма "Хоризонт" Рано в неделя.

репортаж чуйте в звуковия фал

Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!