Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пострадалата служителка на жандармерията Гергана Зашева проговори пред "Хоризонт"

| обновено на 23.04.18 в 16:24
Снимка: БГНЕС

Единствено пред "Хоризонт" проговори пострадалата служителка на жандармерията Гергана Зашева, която беше уцелена от бомбичка, хвърлена от фен по време на мача "Левски" - ЦСКА миналата сряда. Тя обясни, че вече е по-добре, възстановява се и инцидентът не е успял да я пречупи. Гергана благодари на колегите и близките си, които през цялото време са били до нея и допълни, че готова отново да охранява подобни мероприятия:

"Възстановявам се. Аз съм получила достатъчно подкрепа от близките си, от колегите си. Благодарение на тях се чувствам добре и се възстановявам бързо. Имам подкрепа от абсолютно всички. Това е част от работата ни. Ние охраняваме всякакви мероприятия. Присъстваме когато има някакви задачи. Това е част от работата ни. Това не ме е пречупило. Чувствам се добре психически. Ще се възстановя и ще продължа със служебните си задължения и с предишния си живот. Колегите ми са неотлъчно до мен. Те са незаменими, защото постоянно са около мен и тяхната подкрепа е незаменима за мен.

На въпрос какво би казала на феновете и изобщо на хората, които проявяват агресия по стадионите, Зашева отговори:

"Инцидент като този променя съдбите на хората. В тази ситуация може да се озове всеки - дете, случаен гражданин, дори близък на този, който хвърля бомбичката. Това мога да коментирам само".

Какво още каза Гергана Зашева пред репортера ни Николай Христов чуйте от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!