Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров иска нов двубой с Надал

Снимка: Barcelona Open

Григор Димитров е вече в Барселона, където през тази седмица ще участва в турнира на червени кортове от категория „АТР 500“. Ето какво каза вторият поставен българин пред медиите днес.

„Чувствам се по-добре в сравнение с миналата година по-същото време. През последните години не съм имал сериозни травма или болка и съм в добра форма. Отслабнах с няколко килограма, които вече успях да възстановя. Тренирам усилено и вярвам, че в момента мога да прекарам часове на корта, което е едно от най-позитивните неща“, заяви Григор. 

Димитров беше попитан и за мнение относно Рафаел Надал и Роджър Федерер, които доминират от началото на миналата година.

„В тениса няма невъзможни неща. Всичко е възможно. Няма значение дали играеш срещу Роджър или Рафа. Ако искаш да станеш най-добрия, трябва да го докажеш. Единственото, което мога да искам от себе си е да работя още по-здраво, да се концентрирам върху моята игра. Не знам как ще се развият нещата отсега нататък, но докато продължавам да работя правилно, всичко ще бъде наред“. 

Димитров се познава отлично с Надал, с когото тренира миналата година в Манакор. „Познаваме се отлично. Знаем си силните и слабите страни. Трудно е да изненадаш някой като него. Трябва да правиш всичко много добре и да си постоянен, когато си срещу него“. 

„Наслаждавам се на битките с Надал. Знам, че няма да получа нито една лесна точка. Той ме победи в Монте Карло, но сега съм по-добре. Там (в Монте Карло) имах проблеми с рамото, това ми бяха първите двубои на клей. Сега се надявам да получа нова възможност. Тялото ми е на 100% възстановено“. 

Българинът призна, че триумфът на заключителния турнир в Лондон миналата година му е вдъхнал увереност. „Беше ключов успех, за да успея да докажа на себе си, че мога да печеля големи турнири. Играх добре и спечелих големи двубои. След този триумф имам по-големи мечти и цели“, завърши Димитров.

Григор започва участието си в сряда срещу победителя от мача между Жил Симон и Иля Ивашка. Българинът и десеткратният шампион в Барселона Рафаел Надал могат да се срещнат само на финала.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени