Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златин Тепсиев: Феновете трябва да носят инвидидуална отговорност, а не колективна

Агитката на "Левски" докара много глоби на клуба този сезон
Снимка: БГНЕС

"За да се подобри реда по-време и след футболните мачове е нужен закон, в който да се заложи индивидуалната отговорност на всеки един привърженик". Това смята Златин Тепсиев. Той дълги години бе председател на националния фенклуб на "Левски".

"Личната и индивидуална отговорност е нещо върху, което трябва да се бъде въведена при изработването на този закон. Фенклубовете не могат да контролират всеки един фен на стадиона. Не може заради един човек да се носи морална и материална отговорност страшно много други хора", каза Златин Тепсиев. Според него при изработването на новия закон и правила със сигурност трябва да бъдат попитани феновете на водещите футболни клубове, както и полицаи с нужния опит в тази сфера.

"Двама от сегашните ръководни кадри в МВР - главният секретар Младен Маринов и Антон Златанов, който е заместник директор на СДВР имат огромен опит. През годините, докато бяха в Охранителна полиция сме работили с тях и те са били на "бойното поле" и знаят какво е нужно да се прави в такива ситуации", допълни Златин Тепсиев. Чуйте още от него:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!