Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Славия“ и „Ботев“ определят първия финалист за Купата на България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на „Славия“ и „Ботев“ (Пловдив) излизат днес от 18,30 часа на националния стадион “Васил Левски” в полуфинал реванш от турнира за Купата на България, който ще бъде следен по "Хоризонт". Носителят на трофея „Ботев“ спечели първия сблъсък в Пловдив с 2:1.

Мачът е важен и за двата отбора с оглед на желанието им да участват в Лига Европа. За „канарчетата“ пътят към евротурнирите минава единствено през купата, докато „белите“ ще имат и втори шанс чрез спечелването на седмото място и участие в бараж с третия тим от първата шестица.

„Славия“ ще се опита да стигне до 11-и финал за Купата на България, която е печелил седем пъти, за последно през 1996 година.

Треньорът на „Ботев“ Николай Киров няма да може да разчита на основния вътрешен халф Серкан Юсейн, който се контузи на последната тренировка и ще е извън терена поне седмица. В състава след изтърпени наказания се завръщат Лъчезар Балтанов и Йордан Минев.

Треньорът на „Славия“ Златомир Загорчич има проблеми с вратарския пост след контузиите на Стериакис и Джерия. Затова ще пази 42-годишният Георги Петков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна