Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МС отпусна допълнително пари за бедствия, за летателната годност на МиГ-29 и за личните документи

Снимка: БГНЕС

Правителството одобри днес отпускането на допълнителни малко над 20,7 милиона лева за справяне с последици от бедствия. Сумата ще бъде разпределена между министерства и общини по решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Част от средствата се предоставят на областните управители на Добрич, Монтана и Смолян за почистване на речни корита. Това се посочва в съобщение на правителствената прессслужба.

На Министерството на отбраната са предоставени допълнително 26 милиона лева. Средствата ще покрият плащанията по договори с руската компания РСК "МиГ" за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29. Тези договори създават условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС.

По бюджета на МВР бяха одобрени 10 милиона лева допълнителни разходи за обезпечаване на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени