Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Славчев е избран за зам.-председател на Антикорупционната комисия

Депутатите подкрепиха и трите кандидатури за членове на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество

| обновено на 26.04.18 в 10:02
Антон Славчев
Снимка: БГНЕС

Народните представители избраха Антон Славчев за заместник-председател на Антикорупционната комисия.

Подкрепени бяха и трите кандидатури за членове на комисията, с което окончателно се попълни съставът на новосформирания орган за борба с корупцията.

С широка подкрепа и без дебати народните представители избраха Антон Славчев за заместник-председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

Славчев е бивш разследващ полицай, служител на ДАНС и досегашен директор в Дирекция "Противодействие на корупцията" в новосъздадената с Антикорупционния закон комисия.

Антоанета Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева бяха избрани за членове на органа за борба с корупцията.

Всички кандидатури, съгласно разпоредбите на закона, са предложения на председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев

"Предлагам кандидати - професионалисти. Знаете, законът предвижда 5 години. Тези кандидати имат по 18-20-22 години стаж, за да може наистина да се убедите, че това са едни професионалисти. По никакъв начин никой от тях не е обвързан партийно".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна