Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Емилова: Болестите са предотвратими само с определен начин на живот и хранене


Болестите са предотвратими само с определен начин на живот и хранене, заяви в предаването „Хоризонт до обед“ д-р Людмила Емилова. Ръководеният от нея медицински център за безлекарствено лечение празнува 25-годишнина. По този повод тя каза:

„Всичките хиляди пациенти, които ние с екипа сме проследили в продължение на много години, ни дават увереност да работим по тази система. Най-прекрасната система за лечебно гладуване, най-подходяща за съвременния цивилизован човек е именно системата на българката Лидия Ковачева. Дано някога, когато станем нормална държава, тази жена бъде обявена за светица. Тя е върнала към живота много хора, нейната система е прочута в цял свят. В центъра идват хора отвсякъде“.

Не на всички можем да помогнем на 100%, каза д-р Емилова и обясни, че има вродени заболявания или тежки болести в напреднал стадий, при които не могат да помогнат напълно.

Д-р Емилова подчерта важността на културата на хранене: „Готова съм да обуча безплатно всички доброволци, които искат да отидат по класовете в цяла България и да разкажат малко повече за здравословния начин на хранене“.

„26 години, откакто прилагам тази програма, не съм казала и не съм забранила на някой да яде животински храни. Въпросът е ако се ядат животински храни, да бъде рядко и те да са с добро качество“, каза д-р Людмила Емилова. 

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна