Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приоритет в работата на МОСВ е изграждането на инсталации за разделно събиране на отпадъци

Снимка: Община Видин

Приоритет  в работата на Министерството на околната среда и водите е изграждането на инсталации за разделно събиране на отпадъци, за което се отпускат средства от програма "Околна среда".  Вече са въведени 19 инсталации за компоситране на зелени отпадъци. Заместник-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев посочи,че през 2016 година е постигнато 32 процента рециклиране на отпадъците.

Промяната в рамковото законодателство за управление на отпадъците поставя нови по-високи изисквания  През следващите 15 години трябва да се увеличи почти два пъти количеството на рециклираните отпадъци.  
   
Кметът на Община Златоград  Мирослав Янчев, лауреат в конкурса "ЕКООБЩИНА" през 2017 в категорията „Устойчиво управление на отпадъци“, представи системата за разделно събиране на отпадъците в общината
   
Целта на Франция е до 2025 година да се намалят с 50 процента хранителните отпадъци. Това каза Пиер Галио, ръководител на отдел "Потребление и превенция" в Агенцията за околна среда и контрол върху енергията на Франция по време на втория семинар от конкурса "Екообщина". БНР е медиен партньор.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна