Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат Петър Николов стана носител на наградата "Юрист на годината“

Адвокат Петър Николов стана носител на наградата "Юрист на годината“. Едно от делата, спечелени от Николов, е това, след което трите деца на бедна майка от Сливен са върнати в семейството. Става дума за случая на 26-годишната Даниела Колева, чиито две деца са отнети и настанени в приемни семейства, тъй като от социалните служби решават, че тя не може да се грижи за тях. Битката в съда продължава две години. С помощта на адвокат Петър Николов, младата жена успява да спечели делото на две съдебни инстанции. В интервю за предаването „Нещо повече“ той разказа повече за случая:

„Човешката история ме накара да поема това дело. Много хора се свързаха с мен с молбата да поема този случай. Аз първоначално отказах, защото нямах контакт със самата жена, но един от моите приятели – Петър Низамов-Перата, лично пое ангажимента да подпомогне Даниела Колева и материално, и морално и ме свърза с нея. Тя се съгласи аз да я представлявам и така започна всичко. Близо година и половина продължи нашата комуникация“.

„За мен професионалистът, независимо каква е професията, той да има човешко лице, да работи с оглед на личността, да не очаква веднага да получи награда, печалба от това, което прави“, посочи адвокат Петър Николов.

Цялото  интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна