Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Юнайтед" обърна "Арсенал"

Пол Погба
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Манчестър Юнайтед" победи драматично с 2:1 у дома състава на "Арсенал" в дербито от 36-ия кръг на английското футболно първенство. "Червените дяволи" поведоха в резултата с гол на Пол Погба в 16-ата минута. Френският национал напредна през центъра и подаде към Ромелу Лукаку, който центрира за Алексис Санчес. Бившият играч на "артилеристите" удари греда, а топката се върна в Погба, който я прати в мрежата.
Малко след това бившият футболист на домакините Хенрих Мхитарян беше близо до изравняването, но ударът му излезе в аут.
Ектор Бейерин и Пиер-Емерик Обамеянг също можеха да изравнят за гостите, играли в експериментален състав, а Ашли Йънг не успя да удвои аванса за Юнайтед преди почивката.
В самото начало на втората част Ромелу Лукаку беше заменен от Маркъс Рашфорд заради контузия, а в 51-ата минута Мхитарян изравни с диагонален шут.
В последните десет минути от двубоя домакините натиснаха своя съперник и попадение на Рашфорд беше отменено заради засада, след като удар на Маруан Фелаини срещна гредата.  
Във втората минута на добавеното време Фелаини с глава се разписа след центриране на Йънг и донесе ценните три точки за 20-кратните шампиони на Англия.
Отборът на "Манчестър Юнайтед" е на второ място в класирането със 77 точки, докато "Арсенал" е на шеста позиция с 20 точки по-малко.
Преди двубоя на "Олд Трафорд" бившият мениджър на "червените дяволи" Алекс Фъргюсън поздрави Арсен Венгер, който напуска Арсенал след 22 години начело на отбора от Северен Лондон.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна