Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Тотнъм" с ключова победа по пътя към Шампионската лига

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Тотнъм" се придвижи една стъпка по-близо до класирането за Шампионската лига през следващия сезон, след като спечели с 2:0 срещ "Уотфорд" и има и мач по-малко от останалите отбори в челото на Премиършип.

 Голове на Деле Али и Хари Кейн увеличиха актива на Шпорите на 71 точки, с 5 повече от "Челси" в битката за 4-ото и последно място за Шампионската лига. Само на точка пред тях е "Ливърпул", така че лондончани могат да погледнат и по-високо.

  "Тотнъм" поведе в резултата в 16-ата минута, когато гръцкият вратар на гостите Орестис Карнезис бутна топката след центриране на Киърън Трипиър и тя отиде у Кристиан Ериксен. Датчанинът пък я подаде на Деле Али, за когото нямаше проблем да я прати в мрежата. След гола стършелите имаха три възможности да изравнят още преди почивката. Но ударите на Андре Грей, Абдулайе Дукуре и Ричарлисон бяха спасени от вратаря Юго Лорис.

   Хари Кейн вкара за 2:0 в три минути след началото на второто полувреме, засичайки подаване на Киърън Трипиър. Това е и негов 27-и гол от началото на сезона и той е 2-и в списъка на голмайсторите, на 4 от Мохамед Салах.

   "Уотфорд" остава на 13-о място в класирането, на 6 точки над зоната на изпадащите, след като не успяха да отбележат гол в седми пореден мач за първенство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени